Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgundi marharagu Zsuzsamama konyhájából

Burgundi marharagu Zsuzsamama konyhájából
Burgundi marharagu Zsuzsamama konyhájából
220 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készülök elkészíteni ezt a finomságot, mert hiszen nálunk még a nagyszüleim tartottak marhákat. Sokszor ettem ennek a nemes állatnak a húsából készített ételeket, de ezt az egyet még nem. Így hát ideje volt. Nagyon finomra sikerült a ragu.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonna bőrét levágjuk, félretesszük.
  2. Felkockázzuk a szalonnát, és bőrrel együtt lobogó vízben 10 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük.
  3. Egy nagy vasedényben 1 evőkanál olajjal zsírjára sütjük, majd kivesszük a szalonnadarabokat.
  4. Ebben a zsiradékban, nagy lángon megpirítjuk a 3 cm-es darabokra vágott marhahúst. Nem kell átsütni, csak az a cél, hogy minden oldal megpiruljon. Érdemes több adagban sütni, hogy a hús ne hűtse le nagyon a zsiradékot.
  5. A megpirult húst egy külön tálba szedjük, és addig ismételjük a műveletet, amíg az összeset meg nem pirítottuk. A kiszedett hús levet ereszt, de ezt a levet semmiképp ne öntsük ki.
  6. Ugyanebben az edényben megpároljuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt répát is.
  7. Ha megpuhultak a zöldségek, visszaszedjük rá a szalonnát és a húst, majd megszórjuk 1 evőkanál liszttel. Rátesszük az edény tetejét, jól összerázzuk a meglisztezett ragut.
  8. 225 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre pirulni, ugyanezt a műveletet megismételjük (1 evőkanál liszt, rázás, 5 perc a sütőben). Ha készen vagyunk, visszavesszük a sütőt 150 fokra.
  9. A raguhoz hozzáadjuk a szalonna bőrét, a sűrített paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymát, kakukkfűvel és babérral ízesítjük. Hozzáadjuk a húsból sütés után kifolyt levet, majd felöntjük a vörösborral és annyi marhahúslevessel, hogy éppen ellepje. Lefedjük, és a sütőben minimum 3 órán át főzzük, időnként megkeverve. Ha a hús szétomlik és a lé besűrűsödött, akkor van készen.
  10. Kevés vajhoz adjuk a fél citrom levét, és ha habzik, akkor tesszük bele a tisztított és felaprított gombát és a salottahagymát. Az elkészült marharaguhoz hozzákeverjük vagy melléhalmozzuk a tálon a vajon megpirított gombát és hagymát. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 016
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros-gombás marharagu, marharagu, sütőben készült marhapörkölt, marharagu burgundi módra, Boeuf Bourguignon

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsika1954
zsuzsika1954 Wed, 2015-08-12 06:14

Kedves Zsuzsamama56, kituno receptet tettel fel nekunk, en kiprobaltam, csodalatos finom volt (igan, munkaigenyes) imadta az egesz csaladom. Koszonom szepen neked:)

witch
witch / witch Sun, 2015-01-11 18:59

Izhuszar odairta, hogy O Julia Child receptjet hasznalta, biztos azert hasonlit egymasra a ketto.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2015-01-12 17:01

Pontosan így van,én is arról készítettem!A recept a Kisalföld mellékletében volt.Júlia Child receptjeit amúgyis nagyon szeretem,abból az időből maradt egynéhány amit gyűjtöttem.Köszönöm Witch!

sonja17
sonja / sonja17 Sat, 2015-01-10 22:29

Ez nem Az. Izhuszár receptje?
Szinte szóról szóra lemásoltad
Különben elkèszitve nagyon finom

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2015-01-11 10:14

Nem az Ízhuszáré!Azt nem is szoktam nézegetni.Ez az eredeti recept,melyet a Kisalföldmagazin mellékletében található cikkben találtam,és készítettem el. Hasonlóan írtam le a receptet.Mellesleg ő is másolhatta!Nekem nem szokásom!

Wasabirozi
Wasabirozi Sun, 2015-01-11 11:59

Hujúj, zsuzsamama56 azt állítja, hogy a főszerkesztő úr plagizál(mert őneki nem szokása). Hát ez skandalum!!

838
kolozsvári szalonna 15 dkg
olívaolaj 1 ek
marhalábszár 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
1 kávéskanál
bors 1 g
finomliszt 2 evőkanál
száraz vörösbor 2.5 dl
marha alaplé 4 dl
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 4 ek
kakukkfű 1 teáskanál
babérlevél 2 db
salottahagyma 6 közepes db
csiperkegomba 20 dkg
vaj 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
burgonya 30 dkg
petrezselyem 1 csokor