Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgundy marha zsemleroláddal

Burgundy marha zsemleroláddal
Burgundy marha zsemleroláddal
190 perc / előkészület: 30 perc sütés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgundy marhának ez az egyik receptje.

Készíthetjük zöldségesebben, borosabban, gombával, ki-ki a maga módján.

Miután vacsorára főztem, a gombát nem erőltettem, mert így sem könnyű étel, ne tegyük szándékosan nehezebbé. A gyöngyhagymából az ecetest használtam, az még külön dob az ízeken, még pikánsabbá teszi a ragut.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A zsemleroládhoz

ajánlat

A zsemlerolád kiváltható egyszerű zsemlegombóccal, burgonyakrokettel vagy burgonyafánkkal is, valamennyi kitűnő köret lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst először is tisztítsuk meg az esetleges hártyáktól, majd daraboljuk nagyobb, kb. 3x3 cm-es kockákra.
  2. Készítsünk páclevet a vörösborból, kakukkfűből, babérlevélből és az egész borsokból, majd a húskockákat tegyük bele. Minimum 4 órát, de ha tehetjük egész éjszakán át hagyjuk állni a hűtőszekrényben, felhasználásig.
  3. Római tálat vagy cserépedényt áztassunk be vízbe, kb. 1 óra hosszáig. Közben a szalonnát vágjuk ceruza vastagságú csíkokra, és zsíron pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a pácból kiemelt és kissé leszárított marhahúst, majd süssünk a húsra kérget. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük az egészet az előkészített római tálba.
  4. A visszamaradt zsírban pirítsunk finomra vágott hagymát, adjunk hozzá egy evőkanál kristálycukrot, majd a nagyobb (kb. 2x2 cm) darabokra vágott sárgarépát, és pirítsuk üvegesre. Majd az egészet szintén öntsük a római tálba, a húshoz. 
  5. A páclét szűrőn keresztül öntsük a római tálba, adjunk hozzá egy doboz hámozott paradicsomot, valamint 1 liter húsalaplét, a gyöngyhagymát és a késlappal összezúzott fokhagymát. Fedjük le, majd süssük a sütőben . (A hús korának függvényében)
  6. Közben készítsük el a zsemleroládot. A zsemléket kockázzuk fel kb. 1x1 cm-es darabokra, majd pirítsuk meg sepenyőben egy kevés zsíradékon, vagy korábban sütőlemezen a sütőben. Tegyük egy tálba a pirított kockákat, majd a tojásokat verjük fel, és keverjük el a vízzel. Öntsük a zsemlekockákra, és jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, majd kézzel nyomkodjuk szét, amíg homogén állagot kapunk.
  7. Adjunk hozzá lisztet, és készítsünk belőle félkemény tésztát. Ha petrezselymet is tennénk bele, akkor azt finomra vágva, kevés zsiradékon megpárolva tegyük. A tésztából konyhai fóliára készítsünk egy rúd formát, szorosan tekerjük körbe a fóliával, és zárjuk le légmentesen. Ezt követően alufóliába is csavarjuk be, hogy tökéletesen lezárjuk. Forrásban lévő vízben 30 perc alatt főzzük készre.
  8. Tálaláskor a roládot szeleteljük fel, a húst pedig a raguval együtt gazdagon adjuk mellé.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 868
elküldve: 4
receptkönyvben: 142
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros marharagu, pácolt marhahús burgundy módra zsemleroláddal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2011-11-09 22:24

MMMmm, Kornél, ez a zsemlerolád nagyon felbizgatta a fantáziámat. Hétvégén megcsinálom a pörkölthöz.

salumeria
Kornél / salumeria Sun, 2011-10-23 17:37

Tényleg??? Aztán miből sikerült ezt így kiagyalnod? Ha az lenne, aminek te titulálod, nem tettem volna fel az oldalra. Minekutána viszont a kaja teljesen rendben van, így itt van a helye. Nem bírom a magadfajta dilettáns okostojásokat.

kiscsigusz
kiscsigusz Thu, 2011-10-13 15:25

Micsoda mennyei manna! Mondom ezt úgy, hogy nem rajongok a marháért... De ezért tudnék :)

1371
marhafelsál 1.5 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
kolozsvári szalonna 20 dkg
disznózsír 15 dkg
sárgarépa 3 db
gyöngyhagyma 20 dkg
kakukkfű 5 szál
babérlevél 6 db
száraz vörösbor 4 dl
marha alaplé 1 l
paradicsom 40 dkg
zöldbors 1 ek
fekete bors 10 szem
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
zsemle 3 db
tojás 2 db
víz 2 dl
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint