Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burrito falatkák

Burrito falatkák
Burrito falatkák
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szereted a mexikói ízeket, és szeretnél otthon is valami nagyon finomat elkészíteni? Akkor próbáld ki ezt a burritot, ami egy kicsit időigényes, de a belefektetett idő rettentően megéri, mert a végeredmény egyszerűen csodálatos lesz!

hozzávalók / 4 adag

Burrito

Salsa

Szólj hozzá!

elkészítés

Burrito

  1. Egy nagy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a kockára vágott csirkemelleket. Kevés sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. Majd a sütés vége előtt egy kevés fűszerpaprikával is szórjuk meg, aztán szedjük ki a serpenyőből, és tegyük félre a felhasználásig.
  2. Az előbb használt serpenyőbe locsoljunk egy kevés olajat, majd dobjuk bele a kockára vágott hagymát. Dinszteljük meg, majd öntsük hozzá a kukoricát, vörös babot és a szeletekre vágott fokhagymát. Pár percig kicsit pirítsuk őket, majd jöhet az egészre a sűrített paradicsom.
  3. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés oregánót és fűszerpaprikát. Majd jól elkeverve, pár percig rotyogtassuk, aztán kész is.
  4. Egy nagyobb tepsiben, amiben szépen elfér széltében a tortilla lapunk, rakjunk kevés salsa szószt, amit terítsünk szét a serpenyő alján.
  5. Aztán fogjunk egy tortilla lapot, rakjunk rá egy réteg kukoricás-babos szószt, erre jöhet kevés csirkemell, amire szórjunk előzőleg megfőzött rizst, és az egész tetejére kevés reszelt sajtot. Csavarjuk fel a tortillát, és majd a többivel együtt rakjuk egymás mellé őket.
  6. Zárásként öntsük le őket a salsa szósszal, tegyük 200°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük nagyjából 20 percig. Kivéve már fogyaszthatjuk is!

Salsa

  1. Kevés olajon pirítsuk meg a lila hagymát, amire szórjunk időközben friss chilit.
  2. Egy citrom levét közben facsarjuk a hagymára, majd öntsük fel a paradicsomlével. Keverjük jól össze, utána pedig fűszerezzük.
  3. Szórjunk rá sót, borsot, oregánót és egy kevés cukrot is. Pár percig főzzük a szószt, majd egy botmixer segítségével pürésítsük le. Ez majd mehet a burritonk tetejére, sütés előtt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mexikói tortilla

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

700
sajt 10 dkg
créatif sombrero mix 1 doboz
csirkemell filé 1 db
vöröshagyma 2 közepes db
oregánó 3 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 20 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tortilla lap 5 db
rizs 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
lila hagyma 1 közepes db
chili 1 db
citromlé 1 citromból nyert
paradicsomlé 3 dl
oregánó 1 kk
cukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek