Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bustrengo

Bustrengo
Bustrengo
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bustrengo egy tradicionális olasz sütemény, ez a recept azonban Jamie Oliver-től származik.
 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Melegen fogyasszuk!
Megmelegítve még másnap is olyan, mintha friss lenne.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 4-es fokozaton, majd egy kerek, teflonos tortaformát kikenünk margarinnal.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a háromféle lisztet, a zsemlemorzsát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mézessütemény fűszerkeveréket.
  3. Egy másik tálban a tejet, a tojást, a mézet és az olívaolajat összedolgozzuk.
  4. A nedves keveréket a szárazhoz öntjük, majd addig keverjük az így kapott masszát, míg az viszonylag homogén nem lett.
  5. A masszához hozzáadjuk a felkockázott almát és a darabokra vágott aszalt gyümölcsöket (egyiket sem kell túlzottan elaprózni, a 1,5-2 cm-es darabok tökéletesen megfelelnek), a mazsolát, a citrom levét és lereszelt héját, a csipetnyi sót, és ismét összeforgatjuk.
  6. Átöntjük a kivajazott tortaformába, és előmelegített sütőben 50 percig sütjük. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 224
elküldve: 1
receptkönyvben: 223
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicseriborsó

Mióta szakács: 2010.03.01.
15 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

olasz polentás sütemény, polentás sütemény, kukoricalisztes sütemény aszalt gyümölcsökkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bgabriell
bgabriell Mon, 2012-02-13 13:09

Hétvégén elkészítettük a férjemmel, és nagyon finomra sikerült. Legközelebb csak is kukoricalisztből fogjuk megsütni. Véleményünk szerint jobban dominál majd az ízben a kukoricaliszt, amit mi nagyon szeretünk.
Köszönjük a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-09 20:49

Az eredeti receptben "polenta" van, ami kukoricadara. A magyar fordításban kukoricalisztet írnak. Melyikkel jobb?

Topkapi
Csicseriborsó / Topkapi Sat, 2010-04-10 08:58

Én kukoricaliszttel készítettem, úgy kifogástalan volt. De szerintem kukoricadarával is jó lehet, mert van benne annyi folyadék, hogy meg tudjon puhulni a dara.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-03-08 15:31

Ez izgalmas lehet! Betettem a receptkönyvembe.
Valamikor nagyobb társaságnak ki fogom próbálni.
Üdv: Eszter

481
kukoricaliszt 15 dkg
graham-liszt 7.5 dkg
finomliszt 7.5 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
tej 0.5 l
olívaolaj 0.5 dl
tojás 3 db
alma 50 dkg
aszalt gyümölcsök 15 dkg
mazsola 10 dkg
citromhéj 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
porcukor 7.5 dkg
méz 7.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0.5 kk
mézeskalács fűszerkeverék 0.5 kávéskanál
1 csipet
margarin 1 ek