Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Butrahalom

Butrahalom
Butrahalom
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első étel, amit a párom készített nekem, megismerkedésünk után.
Azóta is a kedvenceim közé tartozik, még akkor is, ha első olvasásra, kicsit "vadnak" tűnik a recept. :) 
A párom elmondása szerint, egy régi híres soltvadkerti étterem (BGB, Venyige étterem) szakácsa alkotta meg ezt a ragut, egy törzsvendége számára. Erről a vendégről kapta a nevét az étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát, a sonkát, a csemegeuborkát és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
  2. A szalonnát kevés olajon, félig megsütjük, hozzáadjuk a sonkát és a csirkemell-csíkokat. A húst fehéredésig sütjük, majd őrölt borssal fűszerezzük, és hozzátesszük az átpréselt fokhagymát.
  3. Ráöntjük a ketchupot, erős lángon átsütjük egy kicsit az egészet. Hozzáadjuk a lecsót, a levétől lecsepegtetett gyöngyhagymát, a gyufaszál vékonyra szeletelt csemegeuborkát. 
  4. 1-2 teáskanál cukorral édesítjük, ha túl savanyú lenne a ketchuptól, ha szükséges, sózzuk. (Vigyázzunk, mert már az összetevők is sósak!)
  5. Igény szerint készíthetjük csípősre is. Ebben az esetben néhány karika zöldpaprikával vagy durvára vágott chilivel fűszerezhetjük. Lefedve, készre pároljuk. Köretként sültburgonya, vagy párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 752
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

AxXx

Mióta szakács: 2011.08.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyöngyhagymás-uborkás csirkeragu, ketchupos-sonkás csirkeragu

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ossifraga.hu
ossifraga.hu Tue, 2017-05-30 13:55

Most találtam meg, de ez lett ebédre és tényleg nagyon finom! Köszi érte!

FMarcsi91
FMarcsi91 Tue, 2012-05-08 06:54

sajnos csak most jutottam oda, hogy megcsináljam a receptedet,de isteni lett !szívesen olvasnék
ilyen hasonló recepteket. köszi

AxXx
AxXx / AxXx Tue, 2017-05-30 16:09

Van még néhány finomság a tarsolyomban, csak ne lennék olyan lusta fotózni, és receptet leírni.... De majd erőt veszek magamon hamarosan.

FMarcsi91
FMarcsi91 Tue, 2011-11-01 16:53

ahogy végig olvastam a receptedet a számban éreztem az ízét,megfogom csinálni ! köszi ezt a jó receptet!

AxXx
AxXx / AxXx Wed, 2011-11-02 10:31

Nagyon szívesen! Remélem, nem okoz majd csalódást. Jó étvágyat kívánok hozzá.

397
császárszalonna 10 dkg
sonka 15 dkg
csirkemell filé 2 db
gyöngyhagyma 35 dkg
csemegeuborka 8 db
ketchup 100 ml
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint