Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búzagánica

Búzagánica
Búzagánica
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma hazafelé tartva egy villámlátogatást tettünk férjem unokatestvérénél. Már régen vágytam erre a gyors, olcsó ételre. Anno anyósom szokta készíteni, 1998-ban utoljára. Megkérdeztem, hogyan is készül, mivel én még sosem készítettem. Nagyon örültem a sikernek, mert éppen olyan lett, mint az anyósomé volt.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szélesebb, mély lábasba szórjuk lisztet, majd sózzuk. Gyakran kevergetve jól átforrósítjuk. Vigyázzunk, hogy nehogy leégjen a liszt.
  2. Ezután öntünk rá annyi vizet, hogy jól ellepje, vagyis amennyit felvesz (a megadott vízmennyiség körülbelül annyi). Liszttől is függ, és amikor keverjük látjuk, érezzük, hogy kell-e még hozzá vagy sem.
  3. Fakanállal jól összekeverjük, forró olvasztott zsírral leöntjük, és egy kanállal kisebb darabokra vagdossuk.
  4. Mi savanyúsággal fogyasztjuk. Hallottam már, aki lekvárral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lisztes sterc, lisztes sterz, lisztes gánica, lisztes morzsa, zsíros morzsa, ganca, gánica, krumpligánica, cinke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

954
finomliszt 60 dkg
0 ízlés szerint
víz 7 dl
disznózsír 5 ek