Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búzapörkölt

Búzapörkölt
Búzapörkölt
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először a Zöldház bio panzióba való szívélyes fogadtatásomkor kóstoltam ezt az ételt. Megmondom, hogy első hallásra bizarrnak tűnt számomra, de aztán az ízében tökéletesen a hagyományos pörkölt íze köszönt vissza. Azóta jómagam is többször készítettem ezt az ételt.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nagy adag galuskával tálaltam, amit fele-fele arányban fehér- és teljes kiörlésű tönkölybúzalisztből kevertem. Mivel kicsit sósra sikerült (elfelejtettem, hogy már a főtt búzát is alaposan megsóztam), ezért egy kanál tejfölt kevertem hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajban megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belekeverjük a fokhagymát.
  2. A megmosott paprikát kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk, ugyanígy felkockázzuk a paradicsomot is, és hozzákeverjük a hagymához.
  3. Sózzuk és fűszerezzük, és lefedve kis lángon sűrű pörköltalappá főzzük.
  4. Hozzáadjuk a főtt búzát és némi vizet, és kb. 30 percig főzzük, amíg a búza átveszi a pörkölt ízét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 842
elküldve: 0
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vega pörkölt, pörkölt búzából

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa Tue, 2015-08-04 18:31

Nagyon jó recept. A képen látható tálalási ötletért külön köszönet.

Anita P.
Anita P. / Anita P. Thu, 2012-10-18 17:36

Nagyon sok különbözö vega pörkölt-receptet végignéztem, már vagy fél órája nézelödöm - de megérte, azt hiszem megtaláltam azt amit kerestem. Ma ez lesz a vacsora, nagyon jól hangzik, már várom hgoy megkótolhassuk :)) Én megpróbálom árpagyöngyböl, meglátjuk mi lesz belöle :) Köszönöm a receptet, nagyon örülök hogy rátaláltam!

Anita P.
Anita P. / Anita P. Fri, 2013-02-01 13:45

Elfelejtettem írni miután megcsináltam - nagyon jó lett! Azóta többször is csináltam - bár én mindig árpagyöngyböl :) Nagy kedvenc lett a családban :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-21 17:00

Ugyanígy lehet készíteni csicseriborsóból is pörköltet. Én még szoktam kevés sűrített paradicsomot is beletenni a színe miatt.

Effie
Effie Sat, 2011-01-15 18:21

Gondoltam kipróbálom... meglepően finom lett! Köszi a receptet!!
Effie

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 14:32

pörköltet mindenből lehet főzni. a pörköltből meg rizseshúst. én azt csináltam ma ebből a receptből és nagyon finom lett.

davila
davila Tue, 2010-03-23 23:00

Kedves Zederta!
A kölesfasírtodnál ajánlottad ezt a receptet, gondoltam megtekintem :)
A búzát, amit használsz, hol tudod beszerezni?
Mert gondolom nem a sima "takarmánybúzáról" van szó...

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2010-03-24 10:50

szia Davila!
tökéletesen igazad van, nem takarmánybúzáról van szó. én bio boltban vásároltam a tönkölybúzát, de gondolom "hagyományos" búzából is tökéletes. egyébként nemrég gondolkodtam rajta, hogy megpróbálom árpagyöngyből (gersli), azt sokkal könnyebb beszerezni.
örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet ez a recep ;-)
üdv,
toma

664
tönkölybúza 25 dkg
olívaolaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
1 tk
majoranna 1 teáskanál
borsikafű 1 tk
fűszerpaprika 1 teáskanál