Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búzasörös disznósült burgonyagombóccal

Búzasörös disznósült burgonyagombóccal
Búzasörös disznósült burgonyagombóccal
270 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ooh, azok a fantasztikus németországi hétvégék a dunkles Weizenbierrel meglocsolt Schweinebratennel és az ehhez dukáló Kartoffelknödellel és Blaukrauttal. Fáj a szívem, hogy már nem ott élek. No de sebaj, ezt az életérzést hivatott ez a recept felidézni. Ezúttal a Blaukraut (lila káposzta) elmaradt, mert nem találtam sehol vörösáfonyalekvárt, de szerintem így is isteni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy pohár világos vagy sötét búzasör, radler vagy világos sör jól csúszik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húshoz készítünk egy őrölt paprikából, őrölt köményből, sóból és borsból álló marinádot, ezzel bekenjük, majd alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Másnap, kb. 4 órával az étkezés előtt nekilátunk az előkészületeknek.
  3. A húst egy tűzálló pecsenyesütőben disznózsíron minden oldalára lepirítjuk. Ehhez a sütőt 250 fokra melegítjük elő, a pirítást a bőrös oldalával kezdjük, majd minden oldalán elvégezzük ugyanazt a műveletet (15 perc a bőrös felén, 10-10 perc a többin).
  4. Ezt követően hozzáadjuk a csontot és további 30 percig tovább pirítjuk. Időközben felszeleteljük a hagymát, negyedekre vágjuk a fokhagymát és feldaraboljuk a zöldségeket, majd a húshoz adjuk és felöntjük egy kevés alaplével és sörrel. Ekkor a sütőt lecsavarjuk 180 fokra és megközelítőleg 2,5 órán keresztül pároljuk. Ne felejtsük el a húst sörrel és alaplével időről időre meglocsolni!
  5. Hogy a 2,5 órát hasznosan töltsük, nekiláthatunk a burgonyagombóc elkészítésének, amihez 1 kg hámozott, főtt burgonyát megtörünk, összekeverjük 0,5 kg liszttel, 30 g vajjal, 1 tojással, sóval és reszelt szerecsendióval, és tésztává gyúrjuk. A tésztából gombócokat formálunk és gyöngyözve forró vízben addig főzzük, míg a gombócok fel nem jönnek a felszínre.
  6. Végre elkészült a disznósültünk, letelt a 2,5 óra. Ekkor kivesszük húst a tálból, pici időre félretesszük, majd a szószt és a zöldségeket egy szűrőn átszűrjük. Gyorsan visszatesszük a húst a már kikapcsolt, de még tűzforró sütőbe, és tálalásig ott tartjuk.
  7. Az átszűrt lét egy serpenyőbe tesszük és szószt készítünk belőle (=felforraljuk, és egy teáskanál ételsűrítőt adunk hozzá).
  8. Kész is volnánk. A sültet felszeleteljük, tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a szósszal és burgonyagombócokkal körítjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 098
elküldve: 7
receptkönyvben: 174
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Schweinebraten mit Kartoffelknödel, házi burgonyagombóc, barnasörös sertéssült

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Fri, 2013-02-15 12:59

Nagyon guszta! Kipróbálom vaddisznó hússal, mert az van otthon, szerintem azzal is jó lesz.:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-03-06 15:39

Bizonyára nagyon finom lesz abból is. Majd írd meg kérlek, hogy sikerült! Szép napot! Üdv: Na ezt süsd ki!

542
sertéshús 1.5 kg
sertéscsont 250 g
őrölt fűszerkömény 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 kis db
póréhagyma 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek
alaplé 1 dl
barna sör 5 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál