Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cacio e pepe

Cacio e pepe
Cacio e pepe
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mr Smith ezúttal Rómában kapott feladatot. A célpont mellékes... Egy sejtelmes, helyiek által látogatott trattoriában, Róma külvárosában Luigi, a sofőr beavatta a titkok titkába, a Cacio e Pepe receptjébe. Ezt ugyanis csak Rómában készítik, hiszen a lelke a Pecorino Romano. Ez adja ennek a tésztának a jellegzetes ízét. Több variáció is létezik, ki hogy szereti. Lehet hozzáadni a forró tésztalé helyett forró tejet, úgy kicsit krémesebb, de lehet úgy is készíteni, hogy előzőleg a sajtot a forró tésztalével felolvasztjuk, és csak utána adjuk a serpenyőben lévő tésztához, úgy simább, krémesebb, de nekünk ez a rusztikusabb változat tetszett meg igazán. Általában Olaszországban a tésztaételeket előételként fogyasztják, de Luiginak ez volt az ebédje, plusz fejessaláta olívaolajjal és kis balzsamecettel ízesítve, valamint házikenyér, azonban ezeket már csak a tészta után ette, ahogy ő mondta - fogmosás céljából. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Száraz, könnyű fehérbor illik mellé. Ajánljuk, ha gyorsan, egyszerű ételt szeretnénk enni, de mégis legyen benne egy kis plusz!
pH besorolás: erősen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük (al dente), tehetünk bele egy löttyintésnyi olívaolajat is, majd kiszedjük a főzővízből. Vigyázat, a főzővizet nem öntjük ki, mert szükségünk lesz rá!
  2. Egy széles serpenyőben (Wok-szerű tökéletesen jó a célnak) a vajat felolvasztjuk 1 ek olívaolajjal együtt, és hozzáadjuk a 3 tk őrölt borsot.
  3. Beletesszük a tésztát a serpenyőbe, jól átforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjön a tészta, és amikor átforrósodott, beleszórjuk a 200 g pecorino romano sajtot, átforgatjuk, és hozzáadunk a tészta főzővizéből 1 és 1/2 merőkanállal (kb. 2 dl), majd úgy sütjük, hogy a sajt felolvadjon, de a főzővíz elpárologjon.
  4. Ezután hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot is, azt is elkeverjük, s mikor felolvadt, elzárjuk a tüzet, és tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 712
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tészta pecorino romanoval és parmezánnal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Tue, 2012-05-08 00:13

Szia...
Holnap megcsinálom ezt a finmságot... Mivel van itthon pecorino sajtom kimondottan vele elkészíthető ételeket kerestem. Így bukkantam rá a tiedre. Kíváncsi vagyok az eredményre, de mivel minden hozzávalót szeretek, biztosan nagyon finom is lesz. Beszámolok róla mindenképpen...
Zsanett

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-19 08:20

Kedves Mrs.Smith!Nagyon köszönöm a tanácsot, igazán kedves tőled.Azt hiszem, hogy az Ázsia Bt. címét is te küldted el, sajna vagy nem jó, ott is pihi van, vagy nem tudom, de szeretném elérni, egyszer rá tudtam menni, és láttam a csúcs szójaszószokat, ha esetleg megtennéd, hogy elküldöd újra, az nagyon jó lenne.Köszi szépen.Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-16 10:44

A legegyszerűbb a legfinomabb is!Csak háááát, olyan sajtom ugye nincs,(utánzat az bűn), nem tudok és fogok kizarándokolni,ahol ez található,és addig, amíg nem lesz, receptjeim közé helyezem, eme szent eledelt, de elkészíteni, hát azt majd csak akkor, ha lesz Olyan sajt...Köszi:Éva

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-10-18 23:36

Kedves Éva-Anyóca! Azért nem történik dráma, ha mondjuk Grana Padano és Parmezán sajt keverékét használod "jobb" híján (Tesco - Auchanban elérhetőek), de itt egy webáruház linkje: http://www.cibus.hu/index.php Ezen nagyon kedvező áron árulják a Pecorino románot, és az előző kettő sajtot is, jobb árban, mint a boltokban. Mivel fagyasztani lehet a sajtokat, tudsz többet venni, és darabolva lefagyasztod. Vagy összebeszélsz másokkal, hogy a kiszállítás megérje. Most éppen karbantartás alatt van ennek a webshopnak az oldala, de időnként nézz rá, hátha nemsokára üzembe helyezik, vagy a telefonszámon érdeklődj! A legjobbakat: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-08 13:50

Jajaj...púpra laktam. Durván.
Tulajdonképpen kimenni a boltig, megvenni a cuccokat több idő volt, mint főzéssel együtt megenni...
Nincs több...brühühü.... :-(
:-D
Ezzel is úgy leszek szerintem, mint Zsóka néni sós császármorzsájával. Most napokig ezt fogom enni. Olyan jó borsos!
Gratula! Mr. Smith következő akciójáról hozhatna valamit újra... :-p

688
spagetti tészta 250 g
pecorino sajt 200 g
parmezán sajt 100 g
fekete bors 3 tk
vaj 70 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint