Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Caesar saláta pussycattól

Caesar saláta pussycattól
Caesar saláta pussycattól
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vita elkerülése végett nem akartam azt a nevet adni, ami a recepthez volt adva (Tradicionális Caesar saláta). Engem egyáltalán nem zavar, hogy valami nem eredeti, csak finom legyen. Ez a recept az én ízlésemnek megfelel, és nem utolsósorban nagyon egyszerű elkészíteni, ami nálam mindig alapvető szempont.

Fogyizók vagy akik jobban odafigyelnek az egészségükre, elhagyhatják a szalonnát, és talán az olajat a dressingben is csökkenthetik.

hozzávalók / 3 adag

A salátához

A dressinghez

ajánlat

Főételnek is megfelel, mert hihetetlenül laktató, emellett a napi saláta adagunkat is elfogyasztottuk vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dressinghez -az olajon kívül- minden hozzávalót beleteszünk a blenderbe, bekapcsoljuk, és az olajat először csak csöpögtetve, majd nagyobb sugárban adagoljuk hozzá, amíg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk. Betesszük a hűtőbe.
  2. Egy nagyobb serpenyőben a bacon-t egy pici olajon ropogósra sütjük. Kiszedjük, és az olajat benne hagyjuk.
  3. Ebben az olajban a kenyérdarabokat, kissé megfűszerezve (só, bors, fokhagyma) átforgatjuk, hogy mindenütt érje az olajos fűszer. A sóval azért vigyázzunk, mert a szalonna is sós.
  4. Átrakjuk egy nagy tepsibe, és a sütőt 250 C-ra bekapcsolva pirosra sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  5. Egy nagyobb tálba tesszük a salátát, a bacont és a kenyeret, jól elkeverjük és ráöntjük a dressinget, szintén átforgatjuk, és rászórjuk a parmezánt. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 950
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

római saláta crutonnal, cézár saláta szalonnával

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-03-21 04:25

Csuki, nagyon tetszik az egesz osszeallitas, de foleg az ontet! Mindig félek a szardinia hozzaadasaval, de most kiprobalom! p, T :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-03-21 05:26

Szia Tormi! En sem mertem beletenni, mert a papa nem eszi meg az anchovy-t, de en szeretem. Nelkule is finom! Puszi, Csuki:)

csato
csato Wed, 2013-03-20 17:01

Ugyan kedves ps.............hát ez megjegyezhetetlen!Szóval kedves Te!

86000 Cézár saláta receptet olvastam.És pont ennyi "eredetit".
Nem mindegy!??????????Van aminél kiakasztó a név.Mert egyszerűen azok konkrét receptek.Ez nem az.De a Brassói pld.vagy Hortobágyi az.Tök mindegy ki hogy csinálja ha jó!Csak ne írja le azt a jelzőt mellé,hogy az..Halál jó kaja lehet attól.A legcikibb a Bolognai.Ha valaki kimegy Olasz honba sosem látott kaját kap ezen a néven.
Én ha leírnék kajákat azt írnám a'la Csató,vagy egy banya agyalása egy salátán!:)Szóval így!Amúgy kva finom lehet ez a saláta!Üdv Csató

zsuzsi965
zsuzsi965 Wed, 2014-09-03 14:27

Szia!
Szerintem ami még a bolognainál cikibb, az a párizsi... főleg franciasalátával :P
Egy született francia megdöglene tőle
Üdv: Zs

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-03-21 00:59

Kedves Csato! Tokeletesen igazat adok neked,(egyebkent oriasi a stilusod)ezert nem irtam oda, hogy tradicionalis. Tenyleg finom, amit en sem gondoltam, mivel ez volt az elso cezar salata amit eletemben ettem, el sem tudtam kepzelni, hogy hogyan lehet osszekeverni a kenyeret es a zoldet, meg a dresszinget ugy hogy a kenyer ne azzon el 5perc alatt. Hat, lehet es nagyon finom!
Koszi a kommentet!
Udv. pussycat

1072
bagett 200 g
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
bacon 6 szelet
római saláta 1 db
parmezán sajt 50 g
tojássárgája 2 db
dijoni mustár 2 tk
fokhagyma 1 gerezd
szardella 4 db
vörösborecet 1 ek
olívaolaj 187.5 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint