Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cake pops

Cake pops
Cake pops
220 perc / előkészület: 160 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira nem bonyolult a sütemény, mint elsőnek hangzik, de rengeteg munka van vele, az biztos. Viszont nagyon megéri, csodálatosan néz ki, és nagyon finom is.
Mivel kifejezetten ilyen receptet nem tálaltam semmilyen angol oldalon, ott mindent félkész dolgokból csinálnak, úgy döntöttem, hogy leírom a receptet nem félkész dolgokból is, hogy bárki meg tudja csinálni, és hát íme itt az eredmény.

hozzávalók / 12 adag

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, és egy  tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, oldalait kivajazzuk, kilisztezzük.
  2. Először a piskótát készítjük el; a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük benne.
  3. Belereszeljük a gyümölcsök héját, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd evőkanalanként a lisztet is a masszához adjuk (Itt tettem bele egy kevés piros ételfestéket).
  4. A tésztát a formába kanalazzuk, és megsütjük. Végezzünk tűpróbát is! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a krémet; egy lábasban csomómentesre keverjük a tejet és a lisztet (tettem bele egy kevés puncsos pudingport, hogy szép rózsaszín színe legyen), majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. 
  6. Levesszük a tűzről, és néha-néha megkevergetve hűlni hagyjuk.
  7. Egy másik edényben habosra keverjük a vajat, és lassan hozzákeverjük a cukrot. Addig keverjük, amíg szemcsés. 
  8. A kihűlt tejes krémet kanalanként a vajas krémhez adjuk, és megpróbáljuk minél krémesebbre kavarni (ez legalább 4-5 perc), végül hozzáadjuk a vaníliát, és félretesszük.
  9. Ha a piskóta teljesen kihűlt, egy edénybe tesszük, és minél kisebb darabokra törjük össze (Robotgéppel csináltam, és jó morzsás lett az egész).
  10. Ha már megvannak a kis morzsák, hozzáadjuk a krémet is, amitől majd összeáll az egész massza, és formázható lesz.
  11. Megragadunk egy kis tésztát (legegyszerűbb fagylaltoskanállal szedni), és kézzel golyókat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ha az összes tészta elfogyott, az egész tepsit a hűtőbe rakjuk.
  12. Előveszünk egy csomó evőpálcikát (ahány kis golyót csináltunk), és szappanos vízben jól megmossuk őket, majd papíron megszárítjuk.
  13. Ha a golyók kellőképpen lehűltek, és nem nagyon formázhatóak, akkor egy kis tálban felolvasztunk először egy tábla csokit (Én mikróban csináltam, mert annyi volt a golyó és a csoki, hogy rengeteg idő lett volna duplafalú edényben megcsinálni, de a mikróban elég volt 2 perc.), és először a pálcika végeit egy kicsit belenyomjuk a csokiba, lecsöpögtetjük, és a csokis végével beleszúrjuk a golyóba. Félretesszük, és hagyjuk megdermedni a csokit benne. Ezt megcsináljuk mindegyik golyóval.
  14. Ha már a csoki tartja a golyót, akkor az egész golyót belemárthatjuk a csokiba, egy kanál segítségével tesszük rá a csokit, ahova már nem ér el, és a tál oldalához ütögetve a pálcát, csurgatjuk le róla a felesleges csokit. Itt nagyon óvatosnak kell lenni, különben a golyó letörik a pálcáról.
  15. A még meg nem száradt csokit gyorsan beleforgatjuk színes cukorba, mogyoródarabkákba, vagy bármi másba, ami éppen van, de üresen is lehet hagyni. De a maradék fehércsokiba is tehetünk egy kis piros ételfestéket, hogy szép rózsaszínes legyen, ezt beletesszük egy zacskóba, lyukat vágunk a végére, és a megszáradt csoki tetejére nyomjuk.
  16. Végigcsináljuk ezt az összes golyóval, és hagyjuk a csokit megdermedni.
  17. Ha a csokit megdermedt, celofánba csomagoljuk, és egy szalaggal megkötjük.
  18. Egy dobozra lyukakat vágunk, és beleállítjuk az elkészült pálcákat, de ha van otthon hungarocell az még jobb.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 45 705
elküldve: 6
receptkönyvben: 245
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
119 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bonbon-pálcika, bonbon-nyalóka, csokigolyók pálcikán

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuffu
Fuffu / fuffu Wed, 2010-12-01 00:15

Ezért a receptért érdemes volt ma felkelnem!! Fantasztikus. Mindenképpen megcsinálom!! :D

spookykid
Júlia / spookykid Tue, 2010-11-30 18:09

Kedves trixi0313!
Nekem rengeteg jött ki, szerintem bőven megvolt 30 felett, talán még 40 is lehetett, de ez igazán a golyók méretétől függ :)

trixi0313
trixi0313 Tue, 2010-11-30 16:06

Gratulálok, nagyon szép!!!Érdeklődnék hogy ebből az adagból kb:mennyi golyó jön ki?Mert ovisoknak csinálnám meglepinek :-)))Köszönöm

1046
vaj 450 g
cukor 300 g
tojás 7 db
1 csipet
finomliszt 450 g
sütőpor 1 tk
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
tej 360 ml
finomliszt 60 g
vaj 225 g
cukor 100 g
vanília kivonat 2 ek
pudingpor 1 csomag
fehér csokoládé 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
tejcsokoládé 20 dkg
színes cukorka 3 ek