Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Calabriai paprikás krumpli

Calabriai paprikás krumpli
Calabriai paprikás krumpli
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt már régóta tudom, hogy - kevés kivételt leszámítva - ha az európai országok mindennapi konyhájáról van szó, akkor nincs új a a nap alatt. A legtipikusabbnak tálalt gasztrocsodákhoz is lehet párhuzamot találni a mi magyar konyhánkkal, és eddig bármit főztem, legyen szó aranygaluskáról, paprikás csirkéről, vagy grízpudingról, mindent lelkesen eltüntettek, de közölték, hogy náluk is van hasonló, csak azt úgy csinálják, hogy.... De pont ezeket a "hogyokat" szeretem, azokat az apróságokat, amiktől a főtt krumpli és liszt keveréke gnocciként vagy nudliként kerül terítékre.
Ez a calabriai specialitás, amit arrafelé Pipp 'e Patane-nak, szó szerinti fordításban paprikás krumplinak -  hívnak, akármelyik magyar étlapon megállná a helyét, mégis, hogy nem a fűszerpaprika-bors-disznózsír, hanem olívaolaj-oregánó-rozmaring trió szolgál fűszerként, másmilyen lesz a végeredmény. Természetesen nem kardoskodom egyik mellett sem, mindenhogyan finom, csak ez egy alternatíva. És ha kicsit utánagondolunk, a szurokfű és a rozmaring tulajdonképpen nagyon is részesei a régi magyar konyhának!:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nyáron, ha grillezünk, grilltálcán vagy alufólián is elkészíthetjük - akkor a sülő kolbászkák illata külön hangulatot csinál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és kockára vágjuk.
  2. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, sózzuk, megszórjuk oregánóval és a rozmaringgal, majd sütőbe tesszük,és kb. 20 percig sütjük.
  3. A paprikát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, 20 perc után a krumplihoz tesszük, és alaposan összeforgatjuk.
  4. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, és az utolsó 10 percben a többiekhez adjuk, alaposan összekeverjük
  5. Melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 195
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paprikás-kolbászos tepsis krumpli, calabriai tepsis krumpli paprikával és kolbásszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-19 22:51

az első olyan napon, amikor már kibírható a klíma a konyhában a sütő mellett, kipróbálom!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2010-08-20 11:47

Kedves SunnyDays!
Sok sikert kívánok hozzá! Ha van kerted, és esetleg még kerti grilled is, akkor alutácán is nekiállhatsz, talán még finomabb is lesz!:)
Üdv:
Nóra

419
burgonya 1.5 kg
piros kaliforniai paprika 3 db
tv paprika 3 db
kolbász 30 dkg
rozmaring 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek