Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Calvadosos almás crumble

Calvadosos almás crumble
Calvadosos almás crumble
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A crumble, vagy más néven morzsa, a lusta asszony süteménye. Már ha süteménynek nevezhetjük ezt az illatos, egyszerű, könnyen variálható tüneményt. Úgy tartják, hogy a crumble eredetileg Angliából származik, a II.világháború alatt vált népszerűvé. Azóta persze az egész világon elterjedt, Amerikában és Kanadában például cobbler (mivel sütés után pont úgy néz ki a süti teteje, mint a macskaköves út), vagy crisp néven ismert. Nagyon hasonló a Brown Betty (=Apple Betty) nevű, teljesen amerikai sütihez. Ez azonban kenyér-vagy kekszmorzsából készül.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mazsola helyett használhatunk áfonyát is. A gyümölcs fajtája ízlés/évszak szerint változtatható. Egresből vagy szederből például nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, megfosztjuk a magházuktól, majd felkockázzuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd Calvadossal (brandy). Ne sajnáljuk a folyadékot, akkor a legfinomabb, ha szaftos. Az egészet tűzálló tálba szórjuk és szépen elegyengetjük, hogy mindenhova egyformán kerüljön.
  2. A vajból, zabpehelyből, lisztből, cukorból és fahéjból egy morzsás állagú tésztát gyúrunk. A morzsát szépen eloszlatjuk az almákon úgy, hogy mindenhol befedje. 
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Melegen tálaljuk. Tálaláskor kínálhatunk mellé tejszínhabot is.

 

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 785
elküldve: 4
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás morzsasüti, fahéjas-almás morzsasüti, morzsás sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

577
alma 6 db
zabpehely 100 g
finomliszt 100 g
cukor 80 g
vaj 50 g
fahéj 1 tk
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 teáskanál
calvados 1 dl
mazsola 1 marék