Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Calzone

Calzone
Calzone
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi módon pakolhatunk meg. Nálam most tonhalas calzone készült.

hozzávalók / 2 adag

A pizzatésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pizzatésztát elkészítjük az itt leírtak szerint.
  2. Két bucira osztjuk, és mindegyiket a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, ügyelve, hogy nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk.
  3. A paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és húsukat apró kockára vágjuk. Elosztva, a két tésztakorong felére halmozzuk (egyik felüket szabadon hagyjuk, ezt hajtjuk majd vissza a megpakolt felére).
  4. Erre jön a lecsöpögtetett, villával kissé szétszedett tonhal. Rászórjuk a felkarikázott olajbogyókat és rátépkedjük a mozzarellát.
  5. Visszahajtjuk az üresen hagyott felüket, a széleket jól összenyomkodjuk.
  6. A legmagasabb hőfokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 15 percre. Közben ellenőrizzük néhányszor: akkor jó, amikor egy kis színt kap a teteje, a belseje pedig teljesen átforrósodott.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 218 144
elküldve: 55
receptkönyvben: 4 222
elkészítve: 211/266
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Töltött pizza, félbehajtott pizza, pizza calzone

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lyrical83
Hajni.SZ / lyrical83 Fri, 2015-08-07 14:02

Ez volt a mai ebéd! Igaz, más töltelékkel készítettem, de nagyon finom. Az biztos, hogy nem utolsó alkalommal készítettem. :-) Köszi! :-)

Jucmok
Jucmok Mon, 2014-11-03 16:50

Köszönet a receptért, nagyon szépre és finomra sikerült mind a 4 darab, nagy sikert arattam! :) Gyakran elkészíthetem majd! :) Picit megszúrkáltam és bevagdostam a tetejüket, szépen átsültek.

matupi
matupi Sat, 2014-09-13 11:05

sziasztok a 3,5g élesztő elég?
az én tasakomra az van írva 21g azaz egy fél rendes élesztőnek felel meg. 500g liszthez így a 3,5g nagyon kevésnek tűnik még a 250g liszthez is. Bár a tasak tömege valóban 7g akkor annak a fele reális. na ezt újra kell gondolnom :)

Szidi anyci
Szidi anyci Tue, 2014-05-27 21:48

Kedves Petra! Ma megcsináltam és ugyanígy nézett ki, nagyon finom volt! Igaz olíva olajjal és friss élesztővel csináltam ( kb. 10g élesztő) és picivel több sót,ill. több lisztet vett fel.
Nagyon örülök ennek a recinek! Köszönöm!

Kukunya
Kukunya Mon, 2014-01-06 21:17

Kedves Petra!
Köszönöm a receptet, évek óta szerettem volna kipróbálni ezt az "olaszos-dobálós" pizzatészta nyújtást, és ezzel a tésztával ez kivitelezhető! :) Hatalmas sikert arattam vele pénteken a páromnál akit tésztával amúgy is mindig le lehet venni a lábáról, de ez.... Azt kérte süssek még egy adagot, mert ez abbahagyhatatlan! :-) Én brassói fűszeres csirkemellcsíkokat, paradicsomot, olívabogyót és bazsalikomos mozzarellát tettem bele tejfölös alapra. Másnap is tökéletesen puha volt, nem száradt ki. Vasárnap anyósoméknál is megcsináltuk bolognai raguval és az is frenetikus lett! :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Fri, 2013-11-22 12:37

Kedves Petra!
Már régóta terveztem ennek a tonhalas calzone-nak az elkészítését, tegnap végre sort is kerítettem rá. Köszönöm a receptet, nagyszerű lett, olyan mint amire számítottam, amilyen a képen, ahogy szeretem, végony tésztával. :) Nagyon egyszerű volt elkészíteni, főleg, hogy robotgéppel dagasztottam össze, csak nyújtanom kellett. :)
Én is sima BL55 -ös liszttel készítettem és teljesen rendben volt azzal is. Én megszórtam egy kis bazsalikommal is a tölteléket, mivel ennél nincs paradicsomszósz, ajánlom mindenkinek. Biztos sokszor fogom még készíteni más töltelékkel és ki fogom próbálni ezt a tésztát pizzaként is. Mégegyszer köszönöm!
Audrey

Melinda85
Melinda85 Thu, 2013-09-26 08:32

Köszönöm a receptet, tökéletes, pizzériában sem ettem soha jobbat. Sőt!
Duplanullás lisztet nem tudtam venni, de normál BL55-sel is isteni lett.

SzEva975
SzEva975 Thu, 2013-02-28 23:12

EZ NAGYON FINOM!!!! Köszi a receptet, az alap pizzatészta is isteni, ez lett a kiválasztott :-) Ma este férjemtől és anyósomtól is hatalmas elismerést kaptam! Több recepted is nagyon tetszik, szerintem lesz még amit kipróbálunk!

szilvi8
szilvi8 Thu, 2012-04-12 14:54

Nagyon jó a recept. Heti kétszer elkészítem, annyira ízlik a családnak. Az én töltelékem kisfiam kedvére készült: kevés olajon mexikói fűszerrel szórt csirkemell csíkokat pirítok(bármilyen más fűszer is jó),a tésztát fokhagymás tejföllel megkenem, rászórom a csirkemell csíkokat,sajtot reszelek rá. Ez a tészta kitűnően fagyasztható, érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, gombócokban lefagyasztani. Ma ebből a tésztából fogok pizzás tekercset sütni. Köszi Petrának a receptet!

Dominic620
Dominic620 Fri, 2014-07-04 18:17

Kedves szilvi8!
Te hogy fagyasztod le? Egy óra kelesztés után folpackba csomagolod és mélyhűtő? Később csak fölengeded, kinyújtod és mehet a sütőbe?
Köszi a választ :)

alexafromts
alexafromts Tue, 2012-03-20 20:40

Én múlthéten kétszer is megcsináltam, annyira ízlett mindenkinek! :)

dimenzio
dimenzio Thu, 2012-02-23 19:34

Ma elkészítettem és a tészta frenetikus lett.A töltelék paradicsomszósz,sonka,szalonna,feta,trappista és oregano.Az egész család tetszését elnyerte.
Már az újabb tölteléken ötletelnek :D
Még egyszer köszönöm.Receptáramba mentettem is :)

petra
Petra / petra Fri, 2011-08-19 14:02

Ezt örömmel hallom ET1976, a dicséret pedig a szakácsot illeti, én csak a receptet írtam..

ET1976
ET1976 Fri, 2011-08-19 13:24

Kedves Petra! Köszi a receptet! Megcsináltam és a férjem - aki nagy kritikus - azt mondta, hogy a 10 évi együttélésünk alatt még sosem csináltam ilyen finom kaját! Ez nagy-nagy dicséret Neked is! /Pedig szerintem azért nem vagyok annyira béna a konyhában.../ Ma is elkészítem!

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sun, 2011-05-01 21:03

Ma én is elkészítettem és nagyon jó recept!!Nagyon jó a tésztája, nagyon jól kezelhető és nem kell bele sok minden, nincs túl bonyolítva!!!!Én tölteléknek a következőt raktam most: tejföl+ketchup+paradicsom szósz+oregánó, kevés kolbász, szalámi, kukorica, hagyma, főtt tojás, sajt.Nagyon finom lett máskor is elkészítem!Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-11 13:32

Ohh... a nyáron konyhában találkoztam Amerikában, ott csináltuk ezt minden szerdán, röpke 350 darabot:) Valóban praktikus megszurkálni a tetejét. A tészta könnyebben összeragad, ha az egyik felét tojással bekenitek. A töltelék egyébként nagyon változó mi pl. csináltuk paradicsomszósz-pepperoni-sajtos változatban vagy sonkás-fokhagymás-sajtosban esetleg kicsit mexikóisan babbal kukoricával. Igazán isteni:)

kefe00
kefe00 Mon, 2010-09-13 17:24

Van még egy trükk, amit érdemes alkalmazni. A sütés előtt a calzone közepét egy kicsit kitépni, hogy juk legyen rajta, vagy késsel vagy villával megszurkálni, vagy ferdén 2-3 vágást ejteni a tetejére, azért hogy a gőzök el tudjanak távozni és ne repedjen szét sehol. Sütés közben lehet látni hogy a gőzök szuszogva távoznak a nyilásokon. Ha nem így csináljuk, felpuffad nagyon. A két -három vágásos nagyon jól néz ki a készterméken.
Üdv. Kefe

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Sat, 2010-06-05 17:11

Köszi a receptet! Én csináltam egy fokhagymás, paradicsomos, oregánós szószt alá.
Az egyik tonhalas lett, mint a tiéd, a másik viszont csípős kolbásszal és előre lepirított hagymával és kukoricával készült. MIndkettő tetejét pedig megszórtam durvára darált színes borssal!

madrenalin
madrenalin Fri, 2010-03-19 19:10

Ez igen!!! Van itt egy etterem, ahol ezt szoktam enni.
Most meg is fogom csinalni. :)

883
finomliszt 250 g
0.5 ek
víz 150 ml
cukor 0.5 teáskanál
instant élesztő 3.5 g
napraforgó olaj 1.5 ek
tonhalkonzerv 160 g
mozzarella 10 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
paradicsom 3 közepes db