Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Calzone 3. - sonkás-gombás

Calzone 3. - sonkás-gombás
Calzone 3. - sonkás-gombás
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen ki szerettem volna próbálni a calzone-t.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízben feloldjuk az élesztőt, és beleöntjük az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, és összedolgozzuk az élesztős olajjal. 10 percet pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk; a sonkát kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Megdinszteljük a gombát, majd rátesszük a sonkát, és még pár percig sütjük együtt.
  4. A tejfölbe reszeljük a fokhagymát.
  5. A tésztát kinyújtjuk, a szélén kb. 2 cm-t teljesen szabadon hagyunk. A közepét megkenjük a fokhagymás tejföllel. Erre kerül a töltelék.
  6. A tésztát egymásra hajtjuk, a széleket lenyomkodjuk.
  7. Forró sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 272
elküldve: 6
receptkönyvben: 401
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-gombás tekercs, gombával és sonkával töltött lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikolett19930207
Földi eper / nikolett19930207 Sun, 2012-10-07 18:48

Épp ma láttam egy hasonló receptet a TV-ben, így eggyel több okom van arra, hogy elkészítsem. Ínycsiklandóan néz ki! Köszönöm! :)

456
finomliszt 25 dkg
élesztő 2 dkg
víz 1.5 dl
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
csiperkegomba 25 dkg
füstölt-főtt tarja 30 dkg
tejföl 4 ek
fokhagyma 1 gerezd