Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Calzone 4.

Calzone 4.
Calzone 4.
46 perc / előkészület: 25 perc főzés: 6 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis családom nagyon szereti a pizzát, így sűrűn neki kell állnom. Kipróbáltam ezt a variációt is, szerintem nagyon nyerő :-).
Igyekeztem nagyon részletesen leírni, de valójában kis rutinnal nagyon hamar össze lehet dobni.
Én sosem használok bolti alapot, szeretem magam elkészíteni, hiszen így tudom, mit tartalmaz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Lisztet elkeverjük a sóval, oregánóval, borssal.
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, tejfölt, valamint annyi langyos vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
  4. Letakarva, kétszeresére kelesztjük (kb. 1 óra).
  5. Ezalatt elkészítjük a pizzaszószt. Hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a hámozott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, sózzuk, és kb 1 dl vizet teszünk hozzá. Amikor felfő, hozzáadjuk a fűszereket a fokhagyma kivételével.
  6. 3-4 percig sűrűn megkeverve főzzük, majd a legvégén belereszeljük a fokhagymát. Ezzel elkészült a szósz.
  7. A megkelt tésztát 4 részre vesszük, és egyenként finoman kinyújtjuk, kezünkkel segítve a kívánt kerek forma elérését.
  8. A tésztát ügyesen ráhelyezzük a zsiradékkal kikent tepsire, majd a tészta felét megkenjük a fűszeres szószunkkal.
  9. Erre ráhalmozunk sonkát, gombát, valamint megszórjuk bőségesen durvára reszelt sajttalRáhajtjuk a pizza másik felét és a széleket felgöngyöljük, 

Igyekezzünk, hogy a calzonénk a tepsi egyik felébe kerüljön, hiszen még egy töltött tészta kell, hogy mellé kerüljön.
A két calzonét megkenjük tojássárgával és már mehet is be a forró sütőbe, pirosra sütjük.

Amíg sül elkészítjük a következő két tésztánkat.  

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 319
elküldve: 1
receptkönyvben: 254
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-sonkás pizzabatyu, fűszeres-paradicsomszószos töltött pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2012-01-11 10:22

Örülök, hogy ízlik :-) Hát persze....ez egy pizzatészta :-)
üdv Jolán

Cczska
Cczska Wed, 2012-01-11 10:19

A legfinomabb tészta recept,köszönöm!!! :) Sokadjára készítem ma,de most nem calzone formában.
Szép napot,további jó főzicskélést!

1098
finomliszt 70 dkg
élesztő 4 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
tejföl 2 ek
oregánó 1 ek
olívaolaj 3 ek
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
tojássárgája 1 db
paradicsom 4 nagy db
napraforgó olaj 4 ek
kakukkfű 1 kk
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 tk
babérlevél 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
gépsonka 10 dkg
gomba 15 dkg
sajt 20 dkg