Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Calzone Nicki konyhájából

Calzone Nicki konyhájából
Calzone Nicki konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pizzát minden formában szereti a család, ez a töltött változat is kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl meleg vízben elkeverjük a mézet, és hozzászórjuk az élesztőt, elkeverjük. A liszteket a sóval összekeverjük, majd az élesztős vizet is, és összegyúrjuk a tésztát, dagasztjuk egy kis ideig, majd hozzáadjuk az olajat is, amit jól beledolgozzuk. Fényes sima tésztát kell kapnunk. Maradhat a tészta abban az edényben is, amiben kevertük, csak a tetejét fedjük le fóliával, és a hűtőben keledezhet :) 5 óra hosszat.
  2. A szószhoz egy-két kanál olajon az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, nem szabad megbarnulnia! Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket. 1-2 percig ezt is pirítjuk, majd hozzáöntjük a hámozott, darabolt paradicsomot. Lassú tűzön főzzük. Mikor felforr, hozzáadhatjuk a babot, kukoricát, kolbász darabokat. További 15- 20 percig főzzük.
  3. A tésztát 4 nagyobb, vagy 8 kisebb részre osztjuk, átgyúrjuk, kis gombócokat formázunk belőle. Fél órára lisztezett deszkán hagyjuk pihenni, majd kerekre próbáljuk nyújtani. Az egyik felére teszünk a szószból, mozzarella sajtot teszünk a tetejére, majd ráhajtjuk a másik felét, és a végeket jól összenyomkodjuk.
  4. Kiolajozott tepsire pakoljuk őket, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 459
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött pizza, vega töltelékes pizza, olasz calzone

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-21 12:02

Ha nem esztek tejterméket, akkor minek van rajta a mozzarella?

Nicki
Nicki / Nicki Mon, 2012-10-01 10:38

Kedves Sancho , nem értem a receptből , hogy következtettél arra hogy nem eszünk tejterméket. Bár elárulom szoktam készíteni vega mozzarellával is. Az Öcsém Vegán , Én lakto -vegetáriánus.

823
tönkölybúza liszt 35 dkg
durumliszt 15 dkg
instant élesztő 1 tasak
1 ek
méz 0.5 teáskanál
víz 3.5 dl
olívaolaj 2 ek
olívaolaj 1 teáskanál
konzerv paradicsom 240 g
sűrített paradicsom 4 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vörösbab 200 g
csemegekukorica 10 dkg
kolbász 2 dkg
bazsalikom 4 levél
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
mozzarella 10 dkg