Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Calzone zöldségesen

Calzone zöldségesen
Calzone zöldségesen
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig kerestem anyám receptjét. Ezt a pizzát elég sokszor elkészítette nekünk még a 80'-as évek elején. Én most készítettem először, de nem utoljára.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ezt ajánlom hozzá: Vintage Lounge Orchestra - Wild world (feat. Laura Serra).

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejhez adjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A felfuttatott élesztőt az átszitált lisztbe tesszük, és a többi alapanyag hozzáadásával jó laza tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, és egyenként kör alakúra nyújtjuk.

A töltelékhez

  1. Előkészítjük a a töltelékhez valókat: a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a konzerv kukoricáról lecsepegtetjük a levét, a paradicsomokat pici szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük, a fűszereket és a felvert tojást odakészítjük a kezünk ügyébe.
  2. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  3. Mind a 8 db calzone pizza ugyanúgy készül. Megkenjük a kinyújtott tészta egyik felét ketchuppal, ráhalmozzuk sorban a paradicsomot, a hagymát, a kukoricát, picit sózzuk, megszórjuk oregánóval, majd reszelt sajttal. A tészta szélét megkenjük felvert tojással, majd ráhajtjuk a másik felét, és kicsit lenyomkodjuk.
  4. Miután a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pizzákat, megkenjük tojással.
  5. Kb. 20 perc alatt szép pirosra megsül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 470
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Majam

Mióta szakács: 2014.01.12.
8 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges calzone, calzone pizza, töltött pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

631
finomliszt 30 dkg
tej 0.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 0.5 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
1 kávéskanál
víz 1 dl
ketchup 8 teáskanál
paradicsom 2 közepes db
csemegekukorica 25 dkg
vöröshagyma 1 kis db
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
tojás 1 db