Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Camembert batyu körtével és baconnel

Camembert batyu körtével és baconnel
Camembert batyu körtével és baconnel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez ismét egy hűtőszekrény-leltározás után született "kompozíció". A camembert-gyümölcs kombinációt több, régebbi receptből ismertem, most ez lett belőle. Egy leves után, még melegen a legjobb. Édes-sós utóétel (lehet reggeli vagy előétel is), és finom!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Sütőtől függően 25 perc eltelte után ellenőrizzük, és ha szükséges, akkor süssük tovább.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtét (zaftos, kemény húsú) meghámozzuk, félbevágjuk, kivágjuk a magházát, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A vajat egy közepes serpenyőben felmelegítjük, a cukrot beleszórjuk, és karamellizáljuk. A vörösborral összekeverjük, majd beletesszük a körteszeleteket, és egy kicsit magasabb hőmérsékleten pár percig pároljuk, pici sót adunk hozzá és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
  3. A leveles tésztalapot kigöngyöljük, és hosszában magunk elé terítjük. Pici olvasztott vajjal bekenjük, majd megszórjuk a finomra őrölt mandulával (készen kapható).
  4. Most hosszában ketté, széltében pedig négy részre vágjuk.
  5. Mindegyik négyzetre egy-egy szelet bacont halmozunk, erre egy körteszeletet helyezünk, és mellé teszünk egy kis camembert sarkot vagy szeletet úgy, hogy a körte és a sajt egy szintben legyenek. Ízlés szerint borsozzuk. Először felsodorjuk, majd batyut formázunk belőle.
  6. A tojássárgáját  2 tk tejszínnel kikeverjük, és ecsettel bekenjük vele a batyuk tetejét. Megszórjuk egy kis őrölt mandulával, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  7. Áfonyalekvárral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x4 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 536
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

leveles batyu camemberttel töltve, sajtos-baconös leveles batyu, camembert sajtos batyu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Mon, 2014-03-17 10:31

Ertem mar! A foto nagyon guszta, azt gondoltam, h nagyobb falatok a batyuk. Imadom a camembert es a kortet, biztos ki fogom probalni - akar nagyobb meretben is:-) Koszonom a gyors valaszt! Marta

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-03-17 10:41

Szivesen, epp itt ülök a gep elött :) Ha 2 rollni levelestesztat veszel, akkor persze hogy lehet nagyobb csomagot is gyartani. Sok sikert! Marti

márta66
márta66 Mon, 2014-03-17 09:23

Bocsanat az ertetlensegert: Az EGESZHEZ kell 5 dkg camambert? Nem szemelyenkent? Udv. Marta

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-03-17 10:27

Szia! a batyu merete olyan, hogy nagyon nagy darab nem fer ra. Egy 10 dkg-os csomag Camembert Volt itthon, es ennek kb. a felet kockaztam fel. Minde batyuba egy-egy db. sajt. Üdv.: Marti

710
leveles tészta 1 csomag
körte 1 nagy db
camembert sajt 5 dkg
barna cukor 1 teáskanál
száraz vörösbor 0.5 dl
bacon 8 szelet
mandula 1 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
1 csipet
vaj 0.5 ek
tojássárgája 1 db
főzőtejszín 1 ek