Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Camembert krémleves

Camembert krémleves
Camembert krémleves
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjemet meg akartam lepni a születésnapjára a kedvenc sajtjából készült levessel. Mivel a camembert egy elég markáns ízű sajt, ezért csak "camembert-rajongóknak" ajánlom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy szelet sajttal a közepén, illetve pirítóssal vagy zsemlekockával tálalom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A petrezselymet felaprítjuk, camembert puha belsejét kivágjuk, a külső, kemény szélét felkockázzuk.
  2. A vajat a liszttel elkeverjük, belenyomjuk a fokhagymát, és tűz fölött kevergetve rántást készítünk.
  3. A rántást felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockát és a camembert kivágott belsejét. Elkeverjük.
  4. Amikor kezd krémes állagú lenni a leves, hozzáadjuk a sajt kockára vágott szélét, a petrezselymet. Borssal ízesítjük. Összeforraljuk.
  5. Amikor a leves eléggé besűrűsödött, felöntjük a borral, még egyszer összeforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 844
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Candy

Mióta szakács: 2015.02.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros sajtkrémleves, sajtkrémleves camembertből, sajtos leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

546
petrezselyem 0 ízlés szerint
camembert sajt 25 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
fokhagyma 2 gerezd
víz 4 dl
leveskocka 1 db
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl