Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Camemberttel töltött sonkarózsak karfiolban

Camemberttel töltött sonkarózsak karfiolban
Camemberttel töltött sonkarózsak karfiolban
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszas fejtörés után készült találmány, lévén valami "mást" szerettem volna a karfiolból készíteni.

hozzávalók / 2 adag

  • 1 karfiol (közepes)
  • szeletelt főtt sonka (itt 7 db)
  • camembert (itt 7 kocka)
  • kb 2,5 dl tejföl
  • frissen reszelt sajt, ízlés szerinti
  • vaj
  • prézli
  • frissen őrölt fekete bors

ajánlat

Nehéz megjelölni a tepsi méretet, mert a karfiol mennyiségétől függően, különböző méretű, átmérőjű sütőedényt használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt egyben (ha van pároló a lábasban), vagy vízben megfőzzük, vigyázva, hogy ne főjön szét. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Ez idő alatt a sonkát kb 4 cm széles csíkokra vágjuk, annyit, amennyi rózsát készíteni akarunk. A camembert-ből szeleteket vágunk, elfelezzük. (Annyi kocka, amennyi sonkacsík.) A sonkára helyezzük, és a sonkát rózsára formázva feltekerjük.
  3. 1 kk vajon 2 ek prézlit aranyszínűre pirítunk, hagyjuk hűlni, majd egy kivajazott, tűzálló tál aljára szórjuk. A rózsáira szedett karfiolt erre ráhalmozzuk. Sózzuk-borsozzuk, és ráöntjük a tejfölt, legyen tocsogós!
  4. A sonkarózsákat "beágyazzuk" a karfiolrózsák közé, az egészet megszórjuk pici vajkockákkal, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sonkák teteje megpirul.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk, így tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 741
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

camemberttel töltött sonkarózsák karfiolba ágyazva, sonkarózsák, sajtos sonkarózsák karfiolban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!