Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cannelloni spenóttal és bryndzával töltve

Cannelloni spenóttal és bryndzával töltve
Cannelloni spenóttal és bryndzával töltve
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a tésztaételeket, s mindig is ki szerettem volna próbálni a Cannellonit. Ez a recept az első ilyen próbálkozásom. A családban sikert aratott, remélem, más is kedvet kap, s belevág.

hozzávalók / 4 adag

Töltelék

Besamel mártás

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. Felrakunk egy lábosban vizet forrni, egy csipet sóval ízesítjük. Mikor elkezd forrni, belerakjuk a már készre aprított mirelit spenótot, s jó 15 percig főzzük. Mikor kész, leöntjük a vizet róla.
  2. Egy másik lábosban kevés olajon, apróra vágott vöröshagymát pirítunk, s mielőtt kész, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, vigyázva arra, hogy nehogy odakapjon, mert keserű lesz. Miután kész a hagyma, hozzáadjuk a már kész spenótot, jól elkeverjük, majd a bryndzát is hozzáadjuk. Mikor kész a töltelék, levesszük a tűzről, s elkezdjük megtölteni a Cannellonikat. Jómagam kiskanalat használtam hozzá.
  3. A megtöltött tésztákat egy tűzálló tálba rétegezzük, a maradék tölteléket ráhalmozzuk, s leöntjük a besamelmártással úgy, hogy ellepje. Mikor elkészült, 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre. Tálalásnál még megszórhatjuk ízlés szerint snidlinggel és paprikával.

Besamel mártás

  1. Tejet melegítünk egy lábosban, s hozzáadunk némi babérlevelet. A tejnek nem szabad forrnia, elég ha jó forróra főzzük.
  2. 5 dkg vajat megolvasztunk, majd hozzáadjuk az 5 dkg lisztet, összekeverjük, s fokozatosan hozzáadjuk az előmelegített tejet. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, s egy habverővel csomómentesre habarjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 448
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

AlmaMater

Mióta szakács: 2014.11.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Spenótos tészta, juhtúrós parajos canelloni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

859
spenót 0.8 kg
juhtúró 0.4 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 1 l
babérlevél 2 db
1 kávéskanál
bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
cannelloni 250 g