Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cantuccini 7. - mogyorós-kávés

Cantuccini 7. - mogyorós-kávés
Cantuccini 7. - mogyorós-kávés
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cantuccinik változatainak száma a végtelenhez konvergál. Ez is egy párosítás a sok közül a Csokoládés finomságok aranykönyvéből.
Ha nem akarjuk, hogy a fogunk beletörjön, fogyasszuk úgy, ahogy azt teszik az olaszok is: kávéba, teába, desszertborba mártogatva.
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Ijesztő lehet a hozzávalóknál feltüntetett cukormennyiség, de tapasztalatból mondhatnom, nem érdemes lecsökkenteni, mert sajnos kell bele ennyi...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A moygorót szárazon felhevített serpenyőben néhány percig pirítjuk, ezután viszonylag könnyedén ledörzsölhetjük a barna héját.
  2. A lisztet és a kakaóport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát.
  3. Robotgéppel a tojásokat, a cukrot és a vaníliakivonatot addig keverjük, míg sűrű nem lesz.
  4. A száraz és nedves hozzávalókat összedolgozzuk.
  5. A végén mehet bele a kávé és mogyoró is.
  6. Kézzel összedolgozzuk a tésztát. (Ha túl ragacsos lenne, kevés lisztet adhatunk még hozzá.)
  7. Két bucira osztjuk, és mindegyiket henger alakara formázzuk, úgy 30 cm hosszúra.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetejük őket, és kissé szétlapítjuk a tetejüket.
  9. Előmelegített sütőben sütjük kb. fél órán át, majd deszkára átemelve hűlni hagyjuk negyed órát.
  10. Ezután ferdén felszeleteljük a rudakat, kb. 1-1,5 cm vastag darabokra, visszarakosgatjuk a tepsire, és 10 fokkal visszavéve a sütési hőt, tovább szárítjuk a kekszeket (15 percig).
  11. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 857
elküldve: 8
receptkönyvben: 506
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mogyorós-kávés cantucci, mogyorós-kávés biscotti, cantuccini mogyoróval és kávéval, cantucci mogyoróval és kávéval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Mon, 2011-03-07 23:14

jaj, Isten ments, én sem azért csökkentettem a felére, csak első olvasatra valahogy soknak találtam, és nem szeretem a túlzottan édes sütiket
egy a lényeg: hiba volt, és minthogy a hibáiból tanul az ember, többé egy cantucciniből sem fogom sajnálni a cukrot, az biztos:-))

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-03-07 16:25

:))) Ááá értem már a cukormennyiség megerősítését. Gondolom a kávé miatt ilyen csalóka a dolog. Bár gondolom, aki aggódik használhat édeskét, steviat vagy valami hasonlót. Amikor sütit eszem, akkor én nem szoktam aggódni, mert az nem az a "hely"...:DDD Üdv: Mrs Smith

petra
Petra / petra Mon, 2011-03-07 16:18

Kedves Mrs. Smith,
Nagyon klassz receptekkel van teli, tetszetős csomagolásban, szeretni fogjátok!
Ami pedig a fenti cantuccit illeti: elszúrtam, ui. az előírt cukrot felére csökkentettem, hogy ne legyen brutál édes, de nem kellett volna...
persze az itt megadott cukormennyiség helyesen, az eredeti recept szerint szerepel:-)
üdv,
Petra

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-03-07 13:07

Óóó az Aranykönyv...:))) Még nincs meg nekem, de pályázom rá...:D Ez nagyon szép lett, biztosan finom is! A legjobbakat: Mrs Smith

440
törökmogyoró 12 dkg
instant kávé 2 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 7.5 dkg
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 1.5 kk
cukor 20 dkg
tojás 3 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
1 csipet