Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cantuccini, az olasz keksz

Cantuccini, az olasz keksz
Cantuccini, az olasz keksz
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Légmentesen lezárt dobozban sokáig eláll, kávéba mártogatva az igazi.

Mandulával is készítik, én mogyoróval szeretem.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a sütőport, és szépen összegyúrjuk, ruganyos, lágy tésztát kapunk belőle. Hozzáadjuk a mogyorót, a csokoládét és a narancsok reszelt héját
  2. Majd a tésztagombócunkat 4 részre osztjuk, roládokat formázunk belőlük, majd tojással való lekenés után 180 fokos sütőben 15 percig sütjük őket.
  3. Ha kihűltek, 1,5 cm-es darabokra vágjuk őket, és az így kapott szeleteket további 15 percig sütjük 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 964
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanele

Mióta szakács: 2014.06.04.
13 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mogyorós cantuccini, olasz keksz-ropogós

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kecskesajt
kecskesajt / kecskesajt Sun, 2016-10-30 19:41

Köszönöm a receptet! Nekem dióm, fehér csokim és reszelt citromhéjam volt itthon. Nagyon finom lett és pont ilyen állagú kekszet szerettem volna!

475
finomliszt 500 g
cukor 250 g
vaj 150 g
tojás 3 db
sütőpor 4 g
törökmogyoró 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg
narancshéj 3 narancsból nyert
tojás 1 db