Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cápaharcsa-filé fokhagymás kapormártással

Cápaharcsa-filé fokhagymás kapormártással
Cápaharcsa-filé fokhagymás kapormártással
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy kis egészséges étel. Omega 3-ban gazdag és arra szüksége van a szervezetnek.

Ezen a halon van egy kis zsír, én azt le szoktam vágni. Nincs külön íze, de nem szeretem. Ha valakit szintén zavar, az pucolja meg.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A mártáshoz

ajánlat

Aki ismeri ezt a halfélét, annak nem kell bemutatni. Aki nem szereti nagyon a hal ízét, de szeretne egészséges ételt enni, annak ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben a halat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a kakukkfűvel. Tegyük rá a zúzott  fokhagymát és a karikára vágott citromot (előtte mossuk meg és tenyérrel nyomva görgessük végig az asztalon, így egy kis levet ereszt), és végül a félbevágott paradicsomokat is tegyük az edénybe. Takarjuk le fóliával és rakjuk a hűtőbe legalább 2 órára. 
  2. A krumplit pucoljuk meg, karikázzuk fel, és tegyük fel főni egyhén sós vízbe. Melegítsük elő a sütőt.
  3. Fogjunk egy jénait (lehetőleg tepsi formájút), tegyünk bele egy kis olajat, és karikázzuk bele a vöröshagymát. Tegyük bele a halat, a paradicsomot és a citromot is. Öntsük alá a levét és locsoljuk meg a borral. 
  4. Fedjük le fóliával, és 180- 200 fokos sütőben pároljuk 10 percig. Vegyük le a fóliát, és 10-15 percig süssük. Időközönként locsoljuk meg a levével, nehogy kiszáradjon.
  5. Aprítsuk fel a kaprot és vegyük ketté.
  6. Egy normál méretű serpenyőben világos rántást készitünk az olaj, liszt és a fele kapor hozzáadásával. Hozzáadjuk a sót, borsot és a tejszínt és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem híg legyen. Ha tejjel csináljuk, akkor is ezt az állagot kell elérnünk.
  7. Összeforraljuk és beletesszük a maradék kaprot és fokhagymát. Vigyázzunk, mert ha sok a fokhagyma, akkor csípős lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pangasiusfilé kapros mártásban, pangasius fokhagymás-kapros szószban, pangasiusfilé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

404
pangasius 50 dkg
citrom 1 db
paradicsom 2 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
burgonya 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek
kapor 2 csokor
finomliszt 3 csapott ek
fokhagyma 4 gerezd
tej 0.5 l
víz 0.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek