Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cápaszelet fehérboros mártásban

Cápaszelet fehérboros mártásban
Cápaszelet fehérboros mártásban
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a tengernél nyaraltunk, megkóstoltuk a cápahúst, ami finom, teljesen szálkamentes. Persze nálunk is kapni nagyobb üzletláncokban, de elég drágán. Nemrég viszont az egyik áruházban féláron kínálták. Nem lehetett otthagyni! A recept eredetije F. Horváth Ilona Szakácskönyvében található.

hozzávalók / 2 adag

  • kb. 0,5 kg cápaszelet
  • 1 tk őrölt bors
  • 3 ek liszt
  • 6 dkg vaj
  • 4 ek szeletelt mandula
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dl fehérbor
  • kevés cukor (elmaradhat)

ajánlat

Én hercegnő burgonyát készítettem mellé köretnek,de el tudom képzelni párolt rizzsel is. Az eredeti receptben bor helyett pezsgő volt írva.A cápa bőrét 1-2 helyen vágjuk át sütés előtt,mert  sütés közben nem tágul a bőr ,ezért felpúposodik a hús,így már kevésbé esztétikus és nem sül egyenletesen ez egész felületén.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cápaszeletet megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Felmelegítjük a vajat egy mélyebb serpenyőben, a cápát lisztbe forgatjuk, a vajon mindkét oldalát megsütjük, majd kiszedjük, és melegen tartjuk.
  3. A serpenyőbe öntjük a bort, előtte melegítsük meg, nehogy hősokkot kapjon, és kifusson!
  4. Felére forraljuk, beleszórjuk a mandulát, sóval, borssal ízesítjük (én egy kis cukrot is tettem bele, mert elég savanyú volt a borom).
  5. A főzőtejszínben elkeverünk 1 kanál lisztet, hozzáöntjük a mártáshoz, és összeforraljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 368
elküldve: 4
receptkönyvben: 22
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

cherry41

Mióta szakács: 2011.09.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes cápa, cápa szeletek tejszínes mártásban, fehérboros szósszal tálalt cápa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szityike
Szityike / Szityike Sat, 2016-03-19 18:18

Mi most vettünk a Sp*r-ban 1500, körül volt fél kg.
Még sosem ettünk és nem is készítettem.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy hogy sikerül majd... :D
Köszi a receptet, az egyetlen cápás volt itt az oldalon!! :D

sántakutya
sántakutya Sun, 2013-06-02 00:42

Én vidéken lakom, D.újváros van a legközelebb, de még nem láttam ott :(((