Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Capello da Gendarme

Capello da Gendarme
Capello da Gendarme
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós egytálétel, benne a mediterrán konyha minden ínycsiklandó finomságával. Mivel több apró fázisból áll az elkészítése, ráérősebb napokra tartogassuk ezt a receptet. De ne ijedjünk meg tőle, megéri a befektetett energiát, nemcsak nagyon finom, külleme is nagyon mutatós (nevét a délolasz csendőrsapkák formájáról kapta).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Megjegyzés:

A recept a Mediterrán kalandok c. Stahl magazinból származik. A tölteléknél megadott mennyiség nagyon sok lett, így itt már a szerintem megfelelő adagokat adtam meg. A tésztánál szükség lehet még pici vízre és olajra, hogy összeálljon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.
  2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  3. Megsütjük a padlizsánt és a cukkinit. Ehhez a lisztet sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zöldségkarikákat, lerázzuk róluk a felesleget, és közepes méretű serpenyőben a felforrósított olajban megsütjük őket. (A padlizsán oldalanként kb. 2-3 perc alatt, a cukkini kb. 5 perc alatt sül meg mérsékelt tűzön, egyszerre mindig csak annyit tegyünk az edénybe, ami kényelmesen elfér benne, sütés után papírtörlőn csepegtessük le róluk a felesleges olajat, majd ha kicsit kihűltek, vágjuk őket falatnyi darabokra.)
  4. A darált húshoz a hagymát fonnyasszuk meg 2 ek olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Fél perc múlva tehetjük bele a darált húst, újra sózzuk, borsozzuk, és kevergetve, lefedve bő 10 perc alatt megpároljuk.
  5. A pennét sós, lobogva forró, bő vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett idő alatt. Leszűrjük, majd egy nagy tálban összeforgatjuk a paradicsomszósszal. Miután kihűlt, hozzákeverjük a sült padlizsánt, a sült cukkinit, a megpárolt darált húst, a felcsíkozott mozzarellát, a reszelt juhsajtot, az oregánót és a petrezselymet.
  6. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsire, és kicsit megolajozzuk.
  7. A tésztát elosztjuk 1/3-2/3 arányban: a nagyobból lesz a lepény alja, a kisebből a teteje. A nagyobbikat kinyújtjuk 35 cm átmérőjű körlapra.
  8. A kinyújtott tésztát átemeljük a tepsire, és úgy pakoljuk rá a töltelék felét, hogy körben üresen hagyunk egy 5 cm-es peremet. A töltelékre rakosgatjuk a felkarikázott tojást, majd óvatosan rápakoljuk a maradék tölteléket is.
  9. A tészta üresen hagyott peremét megkenjük tojásfehérjével. Ezután kinyújtjuk a kisebb adag tésztát 30 cm átmérőjű körlapra, óvatosan átemeljük a töltelékre, betakarjuk vele, majd az alsó, tojásfehérjés tészta peremét visszahajtogatjuk, hogy odatapadjon a felső tésztára.
  10. A lepény külsejét lekenjük a vízzel hígított tojássárgájával, aztán a tetején vágunk a tésztába egy 2 cm hosszú, kereszt alakú hasítékot, és egy fakanál nyelével kitágítjuk 4 cm átmérőjűre.
  11. Betesszük a forró sütőbe, 30 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 399
elküldve: 5
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

Csendőrsapka, tésztában sült paradicsomos penne, olasz tésztakülönlegesség

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-09-16 08:38

Kedves Mignon!
Ez valami mesés étel. Ezt biztosan elkészítem. Köszönöm szépen. Üdv: Évi néni

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-09-16 12:21

Remélem mesésen finomra sikerül kedves Éva néni!!
További szép napot:
Mignon

EperUK
EperUK / EperUK Sat, 2012-09-15 16:25

Szia Mignon,
Gyönyörű, alig várom, hogy elkészítsem. Ezer köszönet érte.
Üdv: Saci

mignon
Mignon / mignon Sat, 2012-09-15 22:48

Kedves Saci!
Örülök, hogy tetszik, engem is rögtön megfogott kinézetre is.
Remélem nektek is fog ízleni (is)! :)
Jó sütés-főzést:
Mignon

1086
finomliszt 30 dkg
1 tk
bors 1 késhegynyi
olívaolaj 0.75 dl
víz 1 dl
főtt tojás 2 db
finomliszt 5 dkg
cukkini 20 dkg
padlizsán 20 dkg
olívaolaj 330 ml
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
darált sertéshús 15 dkg
penne 15 dkg
paradicsomszósz 25 dkg
mozzarella 10 dkg
juhsajt 5 dkg
oregánó 1 ek
petrezselyem 2 ek
tojásfehérje 1 db
tojássárgája 1 db
víz 2 ek