Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Caponata ahogy Baklavaria készíti

Caponata ahogy Baklavaria készíti
Caponata ahogy Baklavaria készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a Szicíliából származó ételt melegen zöldséges köretként, hidegen antipastiként fogyasztják az olaszok. A kulcsa az alapanyagok minőségén van, a friss padlizsánon, a zamatos paradicsomon és az eceten.

A recept Jamie Oliver Jamie's Italy c. könyvéből származik

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a zöldségeket, a padlizsánt, paradicsomot kockázzuk fel nagyobb darabokra, a hagymákat pucoljuk meg. Míg a vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  2. A padlizsánt olívaolajon elkezdjük megpárolni, megszórjuk oreganoval és egy kis sóval, így kb. 4-5 perc alatt minden oldalát szép aranybarnára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a hagymákat és a felaprított petrezselyemzöldet, és néhány percig tovább főzzük. Ha úgy érezzük, nagyon kiszáradtak a zöldségek, bármikor nyugodtan adjunk hozzá olíva lajat.
  4. Adjuk hozzá az olívabogyót, és öntsük le az egészet az ecettel, borsozzuk.
  5. Ha az ecet elpárolgott, adjuk hozzá a felaprított paradicsomot, és 15 percig pároljuk. Akkor van kész, ha a paradicsom is puhára párolódott.
  6. Tálalás előtt még kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 898
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz padlizsános antipasti, padlizsános olívás előétel, olasz padlizsántál

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

166
padlizsán 2 nagy db
paradicsom 5 nagy db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 ek
fehérborecet 3 ek
fekete olajbogyó 5 dkg
olívaolaj 2 ek