Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Caponata Jamie Oliver-től

Caponata Jamie Oliver-től
Caponata Jamie Oliver-től
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Padlizsán, paradicsom variációját kerestem egy könnyű vacsorához. Az olajbogyó külön "jutalom", mert az nagy kedvenc. Foccaccia-t sütöttem hozzá. Melegen vacsorára ettük, de hidegen jól esett reggel is, puha kenyérrel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt kis/közepes kockákra vágjuk, és felforrósított olajon alaposan átforgatjuk oregánóval, sóval. Erős lángon pirítjuk 4-5 percig. Néha átkeverjük.
  2. Amikor a padlizsánok minden oldala szépen megpirult, hozzáadjuk a finomra szeletelt fokhagymát és az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, és pár percig folytatjuk a pirítást. Ha véletlenül oda akar kapni, akkor pótoljuk az olajat.
  3. Beleszórjuk a leszűrt kapribogyót, feldarabolt olajbogyót, és megöntözzük az ecettel.
  4. Amikor az ecet elpárolgott, rászórjuk a felkockázott paradicsomot, és hagyjuk puhulásig lassan fortyogni (kb. 15-20 perc).
  5. Tálalás előtt egy utolsó kóstoló, ha szükséges meg lehet spriccelni ecettel, olajjal, megszórni finomra vágott petrezselyemmel, esetleg egy kis pirított mandulával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 800
elküldve: 5
receptkönyvben: 129
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Migor

Mióta szakács: 2014.08.04.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsános zöldségragu, paradicsomos padlizsánragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

100
padlizsán 2 db
oregánó 1 kk
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kapribogyó 2 ek
olajbogyó 50 g
balzsamecet 2 ek
paradicsom 5 közepes db