Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cappuccino cookies

Cappuccino cookies
Cappuccino cookies
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süticsoda kiváló kiegészítője az álmos reggeleknek.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Lenmagtartalma révén omega 3 zsírsavakkal és rákellenes hatásáról ismert lignannal látja el szervezetünket. A zabpehely pedig igen magas rosttartalma révén segít megakadályozni a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását, rendszeresen fogyasztva csökkenti a koleszterinszintet. Ugyanez a teljes kiőrlésű lisztről is elmondható. Tehát aki nem csak ízletes, hanem egészséges sütire is vágyik bátran válassza ezt a nasit.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokkal. A masszát megfelezzük, s az egyik felébe egy másik tálban beleszórjuk a capuccino-port és a kávét.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésen elegendő a 160 fok is.
  3. A lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát és a magvakat elkeverjük, majd az egyik a felét a fehér, a másikat a barna masszához adjuk apránként adagolva.
  4. Sütőpapírral kibélelünk 3 méretes tepsit.
  5. Picike, diónyi halmokat rakosgatunk egymás mellé a fehér és a barna tésztából, majd ha mindet kiraktuk, vizes kézzel jól lelapogatjuk őket, hogy a barna és a fehér halmok egy korongot formáljanak. Arra figyeljünk, hogy maradjon hely a lelapított korongok között! (Ha ropogós, könnyű, kívánatos sütire vágyunk, tényleg apró gombócokat formázzunk, kicsit pepecselős munka, de garantálom, hogy megéri! Ez esetben 4-5 jó nagy tepsire való cookiest kapunk.)
  6. Előmelegedett sütőben 20 percig süssük őket!

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: mindegy cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 775
elküldve: 5
receptkönyvben: 211
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

sauer.kirsche

Mióta szakács: 2009.09.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

cappuccino keksz, kávés keksz, magos cappuccino keksz, cappuccino keksz magokkal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2011-03-30 08:51

Szia Clau!
Imádom a kávét, hátha még ropogós, édes kekszfalatokat is mártogathatok egy bögre tejes kávéba, hmmm.... Így hát egy percig sem volt kérdéses, amikor rátaláltam a receptedre, kipróbáljam-e. Először fél adagot terveztem, de még jó, hogy végül maradtam az eredeti mennyiségnél. Egy-két apróságon változtattam, aszerint, mi volt fellelhető a hozzávalók közül és mi nem. Először is fehér rozslisztet és teljes kiőrlésű rozslisztet használtam megfelelő arányban. A tésztát nem feleztem meg, és instant kávé helyett valamivel több cappuccino porral ízesítettem. Csak lenmagot szórtam bele, és jó sok előre beáztatott mazsolát, mert imádom. Az édes tésztákba mindig teszek csipetnyi sót, ezt javaslom Neked is, jobban érvényesülnek az ízek. Ja, és a másra nem használható, fogba beleragadós karamellából is daraboltam a tésztába 3-4 szemet, és még egy kis konyakaromával is nyakon öntöttem. Nagyon finom lett a végeredmény! Ma már kettőt benyomtam - reggeli után.

ko-viki
ko-viki Wed, 2010-04-21 14:15

jo napot,

most olvastam el a receptet, es nagyon igeretesnek tunik, de szerintem eliras van benne, a 150 dkg zabpehely nekem nagyon sok :) udvozlettel : viki

478
finomliszt 8 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
cukor 15 dkg
margarin 20 dkg
zabpehely 15 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 tk
étcsokoládé 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
lenmag 10 dkg
napraforgómag 3 dkg
mazsola 5 dkg
cappuccino por 2.5 dkg
instant kávé 1 ek