Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cappuccino torta

Cappuccino torta
Cappuccino torta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez volt a húsvéti desszert, a férjem nagy örömére:-) (ti. imádja a kávét, következésképpen a kávés finomságokat is...).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a vajjal robotgépben habosra, krémesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a felvert tojásoka. Tovább keverjük.
  3. Belelöttyintjük a kávét (2 evőkanálnyi kivételével), beleszórjuk a diót, összekeverjük.
  4. Egy 18 cm-es (vagy 20 cm-es) kapcsos tortaformát vajazunk-lisztezünk és belesimítjuk a masszát.
  5. 180 fokra légkeverésen előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük (tűpróba!). A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd kivesszük belőle és rácsra tesszük, míg teljesen ki nem hűl.
  6. Addig elkészítjük a krémet: a mascarponét a kávéval és cukorral alaposan összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát óvatosan kettévágjuk, meglocsoljuk a megmaradt két evőkanál kávéval, megtöltjük a krém felével, a maradék krémet pedig a tetejére kenjük.
  8. Opcionálisan csokiba mártott kávészemekkel csinosíthatjuk a tortánkat. (Ha ez nincs, hintsük meg cukrozatlan, jó minőségű kakaóporral.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 94 783
elküldve: 91
receptkönyvben: 1 111
elkészítve: 64/73
Facebookon megjelent: 2

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávétorta, mascarponés kávétorta

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banalt
csakegygourmet / banalt Tue, 2017-05-09 21:50

Kedves Petra!
Elkészítettem egy kis változtatással: a krém egyik felébe gesztenyemasszát tettem, illetve habtejszint az egészbe még pluszban.
A tészta maga nagyon finom, viszont kezelhtetlenül törik. Milyen arányokkal/ egyéb hozzávalókkal lehetne az állagán változatni?
Üdv: banalt

DaniLili
DaniLili Fri, 2015-05-22 10:52

Az miért van hogy 180fokos légkeveréses sütőben a teteje a tortának már eléggé megpirult, de amikor megfogtam hogy kihúzzam lötyögött, tehát a teteje teljesen fekete lesz, mire a belseje megsülne.

MsDemon
MsDemon Sat, 2016-04-02 20:08

Kedves DaniLili :) Válaszolva Neked, én szintén így jártam, vagyis kezdtem a sütés első 10 percénél, úgyhogy sütőpapírt tettem rá és úgy sütöttem tovább, így nem égett meg mire a fél óra letelt :) Remélem segítettem.

mese habbal
mese habbal Thu, 2014-01-09 23:54

Kedves Petra,
Nekem26-27 cm-es tortaformam van. Ezt az adagot duplazzam vagy inkabb triplazzam? Elore is koszonom! Szep napot!

MsDemon
MsDemon Sat, 2016-04-02 20:05

Kedves Mese habbal! :) Mivel én általában elolvasom a szimpatikusnak vélt recept hozzászólásait (ha van :D ), mert nagyon hasznosak tudnak lenni olykor :) Így gondoltam válaszolok kérdésedre: nekem most sült ki az általad említett méretű formában a tészta! Én a dupla adagot sokalltam így csak 1,5-es adagot csináltam és elég lett, szépen fel is jött! De megítélésem szerint a dupla se sok még :) Elég régi a hozzászólásod, de ha erre jársz megint talán segítek :) Meg másnak is :)

lnella
lnella Tue, 2013-12-10 16:12

Kedves Petra!
Nagyon köszönöm a receptet, egy 93 éves nénit nagyon boldoggá tett, ugyanis a kávé a kedvence, nem csak inni, de ízben is, így nem volt kérdés a szülinapi tortája :)
Miután rágni már nem bír, ezért kávé szemek helyett a fehér fondant bevonatra csokireszeléket szórtam körbe( a tésztába is raktam rendesen tört csokit), középre pedig a 93 került 3 gyertyával. Annyira szép volt, sajnáltam megvágni, de utána jött a hatalmas mosoly és az mindent megért!
Köszönjük még egyszer!
Nelly

tidu86
tidu86 Wed, 2012-11-14 13:05

Kedves Petra!

A torta egyszerűen brilliáns. Bár én egy költséghatékonyabb formáját készítettem el, a mascarpone helyett tejszínt használtam. Bevonásra pedig volt egy nagyon gyönyörű ötletem-a fehércsokoládé máz! Ugyanúgy meg rajzoltam étcsokoládéval, mint az Eszterházy torták tetejét. Gondoltam megosztom a tippet, mert nagyon jó lett.
Köszönöm a receptet!

szbokore
szbokore Mon, 2012-10-15 08:24

Kedves Petra!
Nagynéném 66. szülinapjára készítettem el ezt a tortát.
Jó döntés volt! Mennyei finom, mindenki odáig volt.
Én mogyoróval csináltam, dió hiányában...
Köszönöm!

Üdv, szbokore

petra
Petra / petra Mon, 2012-10-15 14:18

Kedves Szbokore,
Örülök, hogy sikert arattál a tortával!
Üdv,
Petra

petra
Petra / petra Wed, 2012-09-19 14:20

Ahogy a leírásban is szerepel, 18 v. 20 centis formában készül:-).

andypandy
pandrea / andypandy Wed, 2012-03-14 17:08

szia! sima kristálycukor is jó a tésztába,vagy mindenképpen nádcukor kell? :) köszi

Felhasználónév
Felhasználónév Mon, 2012-03-12 11:22

Szia! Én nem egészen értem a receptet!:( a tesztához és a krémhez külön-külön mennyi kávét, még cukrot kell adni?

petra
Petra / petra Mon, 2012-03-12 13:18

szia,
Ahogy a hozzávalóknál is feltüntettem: a tésztába 0,7 dl kávé megy, a krémhez pedig 0,3 dl, azaz összes 1 dl erős kávéra lesz szükség. Ami pedig a cukrot illeti: a tésztába 12,5 dkg nádcukor, a krémbe 2-3 evőkanálnyi porcukor kerül.
Jó sütést!
Petra

Felhasználónév
Felhasználónév Mon, 2012-03-12 13:34

ne haragudj, csak nekem nem tünteti fel a krémnél a cukrot és a kávét csak a mascarponet! Köszönöm a válaszod! Remélem jól sikerül!:)

petra
Petra / petra Mon, 2012-03-12 13:59

Lejjebb kell görgetni az oldalsó görgetősávval a hozzávalókat és ott is lesznek:-)

GarfieldNiki
GarfieldNiki Thu, 2012-03-08 15:26

Hát ez nagyon fincsi, köszi a receptet! emlékeztet az ízvilága a nagy kedvencünkre, a tiramisura! nem csoda: kávé, mascarpone... ebből fogok vonattortát készíteni a fiamnak!!! Petra, szted működhet úgy a dolog, h piros ételfestéket teszek a krémbe, és azzal vonom be? nálunk csak a piros vonat vonat... üdv!

Poclee77
Poclee77 Sun, 2011-10-23 14:59

Kedves Petra!
Ez már a 2. torta ( 1.->szülinapi torta babáknak) , amit Tőled lestem, mindkettő jó recept, finomak lettek.
Tehetnél még közzé hasonlókat! :o) Köszi! Évi

petra
Petra / petra Mon, 2012-03-05 13:51

Örülök, hogy ízlettek, ez a kávés torta nekünk is nagy kedvencünk.
Igyekszem:-),
üdv
petra

Alyssa
-Mazsola- / Alyssa Wed, 2011-10-19 18:41

Szia!

Lehet, hogy buta kérdés, de a diót esetleg lehet valamivel helyettesíteni? :)

petra
Petra / petra Sat, 2011-01-15 00:12

Szia Zosia,
nem emlékszem, hogy az én tésztám ennyire morzsálódós lett volna.., de a 7. pontnál írtam is, hogy óvatosan vágjuk ketté
nem hiszem, hogy elrontottál volna bármit is, ha sikerült kettévágnod

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 18:35

Szia Petra,
Köszi a gyors választ. Akkor nincs más, csak óvatosság! Egyébként a családban nagy sikere van, köszi mégegyszer a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-14 20:15

Már 2x csináltam meg a tortát és nagyon finom. Egyetlen problémám, hogy a tészta rettentő törékeny, szinte porhanyós amikor kiveszem a sütőböl. Ha kihült megpróbálom felezni, de darabokra esik szét. Ha megkentem a krémmel és egy éjszakát pihent a hűtőben, már semmi gond.
Mit rontok el, normális, hogy ennyire törékeny?
Köszi

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Sun, 2010-09-26 10:10

Megsütöttem anyum szülinapjára.Nagy sikert arattam vele!Nagyon nagyon finom.Vittem belőle a barátomnak is aki úgymond nemrajong a kávéért semmilyen formában de oda volt érte.És azt mondta olyan mintha a cukrászdából hoztam volna.(:
Díszítésként mivel nem volt otthon csokiba mártott kávészemem olvaszott csokiba mártott szőlőt használtam.Mondanom se kell mennyire dícsérték..:P(:
Köszi a receptet!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-01 20:25

Szia!a 2. lépésben irod hoigy a felvert tojásokat belekeverjük.csak szimplán felverem villával vagy habverővel vagy hogy értelmezendő?előre is köszi(:

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-11-22 21:05

Kedves Petra!

Nekem nem jött fel sajnos a tészta,pedig mindent úgy csináltam ahogy írtad:(mi lehet a baj segíts!
köszi

petra
Petra / petra Wed, 2009-07-15 23:26

upsz, ez tényleg kimaradt, javítom is: a kész, félbevágott tortatésztát locsoljuk meg vele, mielőtt a krémet rákennénk

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-07-15 20:02

Kedves Petra!

a 2. pontban írod, hogy a kávét 2 evőkanál kivételével öntsük bele. azt két kanálnyit mikor használjuk fel?
köszönöm
Dina

petra
Petra / petra Mon, 2011-10-24 15:27

Kedves Dina,
Ld. 6. elkészítési pont:
a mascarponéval keverjük össze
Üdv,
Petra

553
feketekávé 0.7 dl
nádcukor 125 g
vaj 125 g
finomliszt 150 g
sütőpor 2 tk
1 csipet
tojás 2 db
dió 30 g
mascarpone 250 g
feketekávé 0.3 dl
porcukor 2 ek
kávé 15 db