Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cappuccino torta 2.

Cappuccino torta 2.
Cappuccino torta 2.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvenc tortája. Kellemes ízvilágú és könnyed kis finomság a hét bármelyik napjára!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk, az egyik tálba a sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadagoljuk a kakaót, az olajat, a sütőport és a lisztet.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük
  3. A két masszát óvatosan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt csatos tortaformába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krém elkészítése: a tejhez adjuk a lisztet, a cukrot és a cappuccino port. Kis lángon állandó kevergetés mellett sűrű krémet készítünk. Majd langyosra hűtjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és az 1.5 dl vízben feloldott zselatint beletesszük.
  7. A krémet és a habot összekeverjük, és a megsült piskótára öntjük (csatos forma a piskótán marad).
  8. 8 órára hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 781
elküldve: 4
receptkönyvben: 190
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kapucsínós piskótatorta, kávés piskótatorta

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Tue, 2016-02-23 12:15

többször is elkészítettem szülinapokra, egyik nagy kedvenc! Én a díszítésre szánt piskóták egyik felét icipicit bele szoktam mártani kávéba és úgy tapasztom a tortához, ezáltal ad még egy kis kávés utóízet a költeménynek. Nagyon szuper recept!

Erikiri
Erikiri Mon, 2013-10-07 18:19

Szia! Anyukám szülinapjára szeretném elkészíteni a tortádat. A kérdésem az lenne, hogy készítetted-e már tejszínnel, vagy mindig hullalát teszel bele. Ha tejszínnel készül akkor is ugyanezek az arányok, ill. ugyanígy készül? Üdv Kr.

-Nono
-Nono / -Nono Mon, 2013-10-07 20:33

Szia Kr!
Én általában (hullalát vagy más növényi alapú tejszínt használok) nekem ez vált be :) Próbáltam már állati tejszínnel de nekem azzal nem lett túl jó ( térfogatra sokkal kevesebb lett belőle -így nem lett olyan szép magas a krém rajta ). jó sütést :) üdv: Nono

Erikiri
Erikiri Mon, 2013-10-07 21:32

Szia! Köszönöm a gyors tájékoztatást - mi a tejszínt nagyon szeretjük, valószínűleg ez az oka annak, hogy a hullalát eddig még ki sem próbáltam. Milyen az íze? Van valami fontos, amit tudni kell róla (mármint a kezelésére gondolok)? Üdv Kr.

-Nono
-Nono / -Nono Tue, 2013-10-08 15:55

Szia ! Nagyon szívesen segítek :) Az íze finom -hasonló a tejszínéhez csak nem olyan zsíros .Felhasználás előtt érdemes hűtőbe tenni -így könnyebb felverni :) Üdv : Nono

Erikiri
Erikiri Tue, 2013-10-08 21:42

Köszi! Ki fogom próbálni - októberben jönnek a szülinapok! Üdv. Kr.

malomkert
malomkert Thu, 2012-09-20 17:54

Szióka szeretném kérdezni, hogy hányszor töltöd meg a tortát?
Nagyon guszta és holnap elkészítem.
Üdv.Éva

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2012-09-20 19:10

Szia malomkert!

Én úgy szoktam készíteni,hogy megsült piskótára öntöm a krémet ,(tehát nem vágom el a piskótát). Így alul egy réteg piskóta és rajta egy jó nagy adag fincsi krém lesz :)
Remélem tudtam segíteni ... Holnapra jó sütés -remélem ízleni fog :) :)

sütipofa
sütipofa Mon, 2011-11-28 17:25

szia Nono!

Mekkora a tortaformád? Már vki kérdezte, csak nem látom a válaszodat. köszi :)

-Nono
-Nono / -Nono Mon, 2011-11-28 17:34

Szia sütipofa!
Az én tortaformám 26 cm-es !
Jó sütést :)
Üdv:Nono

Angelgirl8588
Angelgirl8588 Wed, 2011-10-19 12:01

Nekem nagyon sok lett a krém. Mindet rá kell tenni? Már az oldalán folyik lefelé :( Mekkora tortaformába csináltad?

-Nono
-Nono / -Nono Mon, 2011-11-28 17:41

Szia !
Bocsi .hogy csak most válaszolok ...
Az én tortaformám 26 cm és az összes krémet beleteszem (persze egy kis adagot kell a férjemnek hagyni belőle)Most vagy nem sütitetted be eléggé a krémet...vagy kisebb formába csináltad ...vagy varázsló vagy kicsiből sokat varázsolsz :)
Remélem tudtam segíteni.
Szép napot :Nono

cormia
cormia Mon, 2011-08-15 12:44

Szia! A zselatint hideg vízben oldod fel? És úgy öntöd a tejszínbe? Nem esik össze a tejszín ettől?

-Nono
-Nono / -Nono Mon, 2011-08-15 13:16

Szia cormia!
Én étkezési zselatint használok,és meleg de még nem forró vízben oldom fel a zselatint,és óvatosan belecsurgatom a tejszínhabba ,hogy ne legyen csomós ! A tejszín nem esik össze !
Üdv: Nono

Andus54
Andus54 Wed, 2011-05-04 09:24

Szia! Nagyon jól néz ki a torta.milyen cappuccino por kell hozzá?csokis vagy teljesen mindegy..

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2011-05-05 08:16

Szia Andus54!
Köszönöm szépen a dicséretet.Én csokis cappuccino port szoktam használni .

-Nono
-Nono / -Nono Mon, 2011-05-02 15:40

Szia Tündér 2000!
A babapiskótát egyszerűen a torta oldalára kell tenni,ugyanis körbe van annyi krém ami megtartja a piskótát.
Jaj nagyon örültem..,hogy végre lassan felkerülnek a receptjeim:) ja és Tündér 2000 te vagy az első akinek válaszolhatok. köszi a kérdést! :)

442
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tej 8 dl
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
instant kávé 100 g
növényi tejszín 5 dl
zselatin 25 g
víz 1.5 dl
babapiskóta 200 g
étcsokoládé 100 g