Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cappuccino torta Habcsók Mézitől

Cappuccino torta Habcsók Mézitől
Cappuccino torta Habcsók Mézitől
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két szülinapi tortát készítettem barátomnak a hétvégén, ez azt jelentette hogy egész nap süthettem. No sebaj, szeretek sütni!:) Miért kellett kettő? Hogy lehessen ünnepelni a családdal és a barátokkal is (persze az utóbbi meglepetés volt számára).

Ez a torta a családi fogyasztásra volt szánva, jól is nézet ki, finom is volt.

A barátoknak szánt torta egy kicsit érdekesebb lett (az csokitorta volt), no de kocka alakút szerettem volna. Abból lett egy amorf alakú, elég magas tortatákolmány, ami mivel már kockára nem hasonlított, gyorsan kialakítottam belőle egy torta-házikót, egész kedves lett a megjelenése, csak a szeletelése volt bajos a magassága miatt.

Ez a cappuccino torta viszont rendkívül barátságos. Szép, finom és egyszerű szeletelni! Ajánlom mindenkinek!:)

A készítésről találtok még képeket a blogomon.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

ajánlat

A tejszínhabot csak tálalás előtt fújjuk rá, különben elolvad, még a hűtőben is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük fel a fehérjét a vaníliás cukorral.
  2. Adjuk hozzá a cukrot a sárgájához, majd ezt is keverjük fehéredésig.
  3. Keverjük a liszthez a sütőport, és öntsük a sárgájához. Adjuk hozzá a tejet és az olajat is, és keverjük össze. Végül ízesítsük 2 ek instant cappuccinoval (vagy kávéval).
  4. Óvatosan keverjük bele a tojáshabot.
  5. Kenjünk ki egy kör alakú sütőformát, margarinnal és liszttel, öntsük bele a süti masszát, és tegyük be a sütőbe. 50 perc alatt megsül (10 percig 190 fokon, majd 170-en).
  6. Közben készítsük el a krémeket! Főzzük meg a pudingot, egyszerre a 3-at, a tejjel és a cukorral. Majd öntsük 3 tálba.
  7. Főzzünk egy kávét egy kis víz és 2 teáskanál kávéból, majd öntsük az egyik pudingra.
  8. A másik kettőhöz adjunk 1-1 kanál cappuccinót (vaníliásat és klasszikusat). A kávéshoz adjunk még 1 ek kakaót, hogy sötétebb legyen, a capuccinóshoz pedig egy felet. Keverjük őket meg egyenként.
  9. Adjunk hozzájuk 50-50 g margarint, és verjük habosra.
  10. Ha kész a süti, vágjuk fel 3 szeletre.
  11. Az alsó szintet kenjük meg a cappuccinós krémmel.
  12. Tegyük rá a középső részt. Erre kenjük rá a kávés krémet, fedjük be a süti tetejével.
  13. Majd oszlassuk rajta szét a vaníliás cappuccinó krémet úgy, hogy jusson az oldalára is.
  14. Olvasszuk meg a fehér csokit (mikróban 3 perc 350W-on). Keverjük el, és díszítsük vele a sütit (habzsákkal).
  15. Fújjunk habcsókokat a tejszínhabbal a szélére, tegyünk rá kekszet, és ezeknek a tetejére is fújjunk habot.


 

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 748
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Kávétorta, kávékrémes torta, születésnapi krémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

595
tojás 6 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 200 g
finomliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
cappuccino por 2 ek
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 9 dl
cukor 9 ek
instant kávé 2 teáskanál
víz 0.5 dl
cappuccino por 1 ek
cappuccino por 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
margarin 150 g
fehér csokoládé 10 dkg
keksz 200 g
habtejszín 2 dl