Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cappuccinós moussetorta

Cappuccinós moussetorta
Cappuccinós moussetorta
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt megmaradva cappuccino porom egy előző sütkérezésből, és mivel nem fogyasztjuk ital formájában, kezdenem kellett valamit vele. A többi hozzávaló is csak ennek a recept megszületésére várakozott :).

hozzávalók / 12 adag

Lap

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Lap

  1. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral és cappuccino porral habosra mixerezzük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot (kissé túl masszív volt, így hozzákevertem 3 ek. tejet, ekkor már nutellaszerű kell legyen a masszánk).
  3. Óvatosan a barna masszába keverjük a tojásfehérjehabot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Krém

  1. Hűlni hagyjuk picit a piskótát, addig elkészítjük a krémet: az olajon vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit. Időközben habbá verjük a tejszínhabot, amihez hozzáadjuk a felolvasztott csokit.
  2. Egy tasak zselatinport a hátoldalán lévő utasítás szerint 200 ml vízben feloldunk.
  3. A cappuccino port és a kakaót 2 ek. tejjel csomómentesre kavarjuk, majd felöntjük a maradék (forró!) tejjel (magyarán kell egy csésze kakaós-cappuccino ital).
  4. A feloldott zselatint és a cappuccino italt beleöntjük a csokis tejszínhabba, és jól elkeverjük, majd a csatos tortaformában lévő piskótára öntjük.
  5. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 719
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csoki-cappuccinos moussetorta, cappuccinos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

320
tojás 6 db
cukor 5 ek
cappuccino por 2 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 6 evőkanál
vaníliaaroma 2 kávéskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 3 ek
csokoládé 168 g
napraforgó olaj 0.5 dl
habtejszín 350 ml
zselatin 10 g
tej 2 dl
cappuccino por 1 tk
cukrozatlan kakaópor 0.5 teáskanál
víz 200 ml