Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cappuccinós-tojáslikőrös mascarponekrém

Cappuccinós-tojáslikőrös mascarponekrém
Cappuccinós-tojáslikőrös mascarponekrém
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert felnőtteknek. A krémet rétegezhetjük babapiskótával is. Tojáslikőr helyett elkészíthetjük baileys krémlikőrrel is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízben áztatjuk. A cappuccino port feloldjuk a forró vízben, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne, hagyjuk hűlni.
  2. A mascarponét simára kavarjuk a porcukorral és a tojáslikőrrel, majd hozzákeverjük a kihűlt zselatinos kávét.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a zselésedő krémhez keverjük. Poharakba osztjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. Tálalás előtt megszórjuk a frissen reszelt csokoládéval.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávékrém, kávés desszertkrém, tojáslikőr krém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

632
lapzselatin 2 db
cappuccino por 2 ek
víz 50 ml
mascarpone 125 g
porcukor 50 g
tojáslikőr 50 ml
habtejszín 100 ml
csokoládé 10 g