Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Capuccino fatörzs

Capuccino fatörzs
Capuccino fatörzs
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve készítettem ezt a tekercset, húsvétra. Ünnepek alkalmával egy krémes-piskótás süti nálunk kihagyhatatlan.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 10 dkg marcipán (vegyes színű rudacskák)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a kis vízben feloldott instant kávéval.
  2. A fehérjét csipet sóval és némi porcukorral kemény habbá verjük, ehhez adagoljuk a sárga masszát és az átszitált lisztet, apránként.
  3. A kávés piskótánkat sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 percig sütjük. Tűpróba!
  4. Még melegen egy tiszta konyharuha segítségével feltekerjük és abban hagyjuk kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral és a capuccino porral habosra keverjük.
  6. A tejben megfőzzük a pudingot, langyosra hűtjük.
  7. A vajas masszához apránként adagoljuk a pudingot, végén az alkoholt, és jó habosra kikeverjük.
  8. A tekercset megtöltjük a krémmel, kívűlről is bevonjuk vele, majd marcipánfigurákkal díszítjük.

  • tepsi mérete: 30X40X2 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 222
elküldve: 3
receptkönyvben: 123
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávés fatörzs, kávés piskótatekercs, kávékrémes fatörzs, kávékrémes piskótatekercs

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csjudit
csjudit Mon, 2011-04-18 20:51

Nálunk múlt hét végén készült el ez a süti, nagyon finom! Annyit változtattunk a krémen, hogy nem tettünk bele sem alkoholt, sem aromát. Így is nagyon jó capuccino íze volt a krémnek, és az is tetszik a krémben, hogy nagyon könnyű, nem telít el. Biztos, hogy máskor is el fogjuk készíteni ezt a finom süteményt. Köszi a receptet!

Andus54
Andus54 Sun, 2010-04-04 21:40

megcsináltam ezt a fini sütit..csak ajánlani tudom mindenkinek mert a krémje fantasztikus finom.igazi cappucinos ..Köszönjük a receptet..

Andus54
Andus54 Thu, 2010-04-01 12:41

Szia!! milyen ízesítésű cappuccino por kell hozzá??mert megszeretném csinálni..a classico az jó hozzá??

kh
Jahin / kh Thu, 2010-04-01 16:15

Szia!Szerintem az tökéletes.Én is ízesítés nélkülivel csináltam,ha teszel bele alkoholt vagy aromát(pl.rum)
,az jól megadja az ízt.Az alkoholt a végén tedd hozzá,de csak apránként.
Már jártam úgy,hogy sokat zúdítottam bele egyszerre és kritikán aluli lett a krém kinézete.:-)Üdv:Hajni

loncsi
loncsi Sun, 2010-03-28 11:14

Nyami, jól néz ki, és milyen finom lehet!
Szeretettel
loncsi

818
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
instant kávé 0.5 ek
víz 1 ek
1 csipet
tej 1 l
tejszínízű pudingpor 3 csomag
porcukor 20 dkg
vaj 35 dkg
cappuccino por 10 dkg
rum 1 teáskanál
marcipán 10 dkg