Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Capuccino torta- születésnapi

Capuccino torta- születésnapi
Capuccino torta- születésnapi
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első tortája :). Az első tortámat pedig ki érdemelte ki? 
Természetesen az, akit a világon legjobban szeretek - anyukám :).  

hozzávalók / 8 adag

A kávés piskótához

A mandulás piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótákat a hagyományos módon elkészítjük, és kerek tortaformában kisütjük. Ha kihűltek, akkor a kávés piskótát óvatosan félbevágjuk. 
  2. A krémhez a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, utána mascarpone sajttal alaposan összedolgozzuk.
  3. Kevés vízben, lassan melegítve feloldjuk a zselatint, az előbbi krémhez adjuk. (Először a zselatinhoz keverjünk 1-2 ek masszát, hogy ne csomósodjon meg.)
  4. 1 dl vízzel elkészítjük a kávét, a konyakkal elkeverjük. 
  5. A tejszínt keményre  verjük, óvatosan a krémhez adjuk a 2/3-ad részét, a díszítésre félretesszük a maradékot.
  6. Megvárjuk, hogy a krémben lévő zselatin megkössön, és utána összeállíthatjuk a tortánkat, úgy, hogy alulra az egyik kávés piskóta kerüljön, középre a mandulás és a tetejére a másik kávés piskóta.  
  7. Mindezek után díszíthetjük kedvünk és ízlésünk szerint :).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ambitiosus

Mióta szakács: 2010.08.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mandulás-kávés torta mascarponés-tejszínes krémmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dina5
Dina5 Sun, 2010-08-29 15:04

Ez a torta gyönyörű, Kedves Ambitiosus, látszik rajta, hogy hatalmas szeretettel készítetted...és csak ez számít :-)
És nagyon megható amit storyban írtál!
További szép napot Neked!
Dina

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-08-27 18:42

No, és hogy ízlett anyukádnak? :-)
Biztosan nagyon örült!
Egyetértek mézescsuporral! :-)
Eszter

Ambitiosus
Ambitiosus / Ambitiosus Sat, 2010-08-28 17:01

Igen, nagyon meghatódott :), és nem csak neki ízlett, hanem az egész családnak :).
Köszönöm a hozzászólásodat :)).
üdv.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-27 18:38

Gratulálok az első tortádhoz kedves Ambitiosus! Nevedben legyen a végzeted, és akkor biztosan sok sikert fogsz elérni a sütésben-főzésben!

898
tojás 6 db
cukor 8 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
finomliszt 10 evőkanál
kávé 0.5 dl
tojás 3 db
porcukor 7.5 ek
víz 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
finomliszt 6 evőkanál
mandula 15 dkg
tojássárgája 4 db
mascarpone 25 dkg
cukor 20 dkg
zselatin 2 ek
víz 1 dl
instant kávé 4 ek
konyak 3 ek
habtejszín 5 dl
mandula 10 dkg