Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Capuccinós torta Rumiszivitől

Capuccinós torta Rumiszivitől
Capuccinós torta Rumiszivitől
37 perc / előkészület: 30 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam a receptet, kicsit átvariáltam, megsütöttem, és jó étvággyal megettük.

Tipp: A zselatint mindig úgy készítem el, hogy a már feloldott zselatinhoz hozzákeverek egy-két evőkanál krémet, jól összekeverem, és ezt öntöm a többi krémhez. Így nem csomósodik meg a zselatin, a krém szép sima lesz. 

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Öntethez

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta elkészítése: A tojásfehérjékből és az 1 ek cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
  2. A tojások sárgáját a 3 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a cappuccinó port és a sütőport.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához, és kivajazott, liszttel kihintett mikrózható formába öntjük.
  4. Mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegítéses programon 6,30 perc alatt megsütjük (vagy forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük). Hagyjuk alaposan kihűlni.
  5. Elkészítjük a kávés öntetet: a hideg kávéba keverjük a likőrt és a cukrot, majd rákanalazzuk a kihűlt tortára, és hagyjuk, hogy a piskóta magába szívja az öntetet.
  6. A krém elkészítése: 1-2 kanál forró vízben feloldjuk a zselatint.
  7. A tejszínt felverjük a 3 ek cukorral és a vanília aromával. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cappuccinó port, a kakaót. Hozzáadjuk a mascarponét (vagy krémsajtot) és a feloldott zselatint. Alaposan átkeverjük a krémet.
  8. A piskóta tetejére rákenjük a cappuccinós krémet, majd a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
  9. Lehűtjük, és szeletekre vágjuk.
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 852
elküldve: 3
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kávés torta, kávés szelet, krémsajtos-kávés torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hackermüller Károly
Hackermüller Károly Sat, 2013-05-11 02:24

Kedves Rumiszivi!
Megsütöttem tegnap a capuccinós tortádat liszt- (helyett mandulaliszttel) és cukormentesen (steviával) tepsiben dupla adaggal. Csodálatosan finom és szép lett. Köszönöm a receptet. Üdv.: Kati

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2013-05-11 09:48

Kedves Kati :), örülök, hogy ízlett és hogy elkészítetted ezt a finom sütit liszt és cukormentes változatban. Nekem is ki kell próbálnom! Én köszönöm az ötletet, a receptleírást! :D. (Ezért is jó, ha az ember lánya megosztja a receptjeit és aztán jönnek a remek ötletek, tanácsok, praktikák. Mindig lehet tanulni valami újat... :D).
Üdv.Szivi

581
finomliszt 3 púpozott ek
tojás 3 db
cappuccino por 2 ek
porcukor 4 púpozott ek
vaníliaaroma 1 tk
sütőpor 0.25 csomag
feketekávé 90 ml
amarettó 1 ek
cukor 1 tk
habtejszín 150 ml
mascarpone 150 g
porcukor 3 ek
zselatin 1 teáskanál
vaníliaaroma 1 tk
cappuccino por 4 ek
cukrozatlan kakaópor 1 tk
tejcsokoládé 5 dkg