Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Carbonara 6. - medvehagymás

Carbonara 6. - medvehagymás
Carbonara 6. - medvehagymás
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül egy német főzős oldalon találtam rá a receptre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem értek hozzá, de szerintem valami száraz vagy félszáraz bor biztosan fincsi lehet mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a bacont az olívaolajon megpirítjuk.
  3. A jól megmosott, lecsöpögtetett medvehagymát 2 evőkanálnyi tejszínnel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a többi tejszínt és a reszelt Parmezánt. Krémesre turmixoljuk.
  4. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük. Nem kell leöblíteni sem, és nagyon lecsöpögtetni sem! Hozzákeverjük a pirított baconhoz, majd hozzákeverjük a krémes mártást. Sóval (vigyázva, mert a szalonna és a sajt is sós), borssal ízesítjük.
  5. 1-2 percre közepes tűzre tesszük, és folytonos keveréssel sajtolvadásig (szép fényes krémes lesz) főzzük még.
  6. Azonnal, melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 323
elküldve: 5
receptkönyvben: 366
elkészítve: 19/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás carbonara, sonkás-tejszínes tészta medvehagymával és parmezánnal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

venkolompos
venkolompos Sun, 2014-03-30 18:34

Egy hét alatt kétszer is csináltam, kicsit több tejszínnel ugyan, de nagyon finom volt! Köszi a receptet!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-04-28 11:20

Köszönöm, az étel gusztának tűnik, a recept tetszik, van még medvehagyma, a következő héten minden napra jut reci, ez is le lesz készítve. Köszönöm.:)
Éva-Anyóca

szakove
szakove Fri, 2012-04-06 20:29

Tényleg jó recept, nagyon köszönöm! A szalonnát én kihagytam, mert vegák vagyunk, viszont a medvehagymából beleraktam 10 dkg-ot, és 2 dl joya szójatejszínnel mixeltem össze. Sajt kimaradt, és a tésztából is kicsivel többet főztem ki. TÖKÉLETES! Emi

nihilistahedonista
nihilistahedonista Sat, 2011-10-29 16:26

Kedves Szewi!

Mit csinálnál a tésztával ha másnap akarnád tálalni a maradékot? mert így borzasztó száraz lett.

Szewi
Szewi / Szewi Mon, 2011-10-31 20:25

Szia! Egy kis tejszínnel kell felönteni, úgy melegíteni. Jó étvágyat hozzá! Éva

nihilistahedonista
nihilistahedonista Fri, 2011-10-28 18:56

Jah még talán annyi, hogy só a végére semmiképp, bacon meg duplája :D
Illetve egy kicsit selymesítenék az ízén, bár nem tudom hogyan. nekem a medvehagyma miatt olyan erősnek tűnik.
De nagyon finom :)

nihilistahedonista
nihilistahedonista Fri, 2011-10-28 18:46

Kedves Szewi!
Ez egyszerűen mennnnyei :)
Babát várok, ő kívánta a spagettit, ennél jobb receptet nem is találhattam volna. :)

Köszi! Zsófi

Szewi
Szewi / Szewi Tue, 2011-04-19 08:36

Én köszönöm kedves szavaid. Jó étvágyat a tésztához (is)! Éva

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-04-18 23:55

Kedves Éva!
Első látásra és olvasásra nagyon tetszik a recepted, biztos kipróbálom (lehet, hogy még a héten), csak nehogy úgy járjrk vele, mint a virsli falatkákkal...:-))) Nehezebb lenne beszerezni a medvehagymát, mint a virslit. :-)))
Köszönöm szépen a tésztaimádó családom nevében is!:-)
Jó éjt! Éva

554
medvehagyma 30 g
bacon 125 g
olívaolaj 1 ek
spagetti tészta 300 g
főzőtejszín 100 ml
tojás 2 db
parmezán sajt 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint