Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Carbonara Barilla konyhájából

Carbonara Barilla konyhájából
Carbonara Barilla konyhájából
18 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A carbonara keletkezéséről sok legenda kering. Egyesek úgy tartják, hogy  a II. világháború alatt fejlesztették ki, az amerikai katonák által kapott alapanyagokból (tojás és bacon) készített "mártást" tésztával és parmezánnal turbózták. Egy másik elmélet szerint ősi római ételről van szó, ami "cacio e ova" vagyis sajt és tojás néven futó tésztaétel volt, a carbonara nevet pedig arról kapta, hogy a szénégetők készítették leggyakrabban. Eszerint a teória szerint is benne van az amerikaiak keze a buliban: a bacont ők kérték bele extra alapanyagként, mikor a háború után olasz földön állomásoztak. A harmadik teória hívői azt állítják, hogy az ételnek semmi köze sem az amerikaiakhoz, sem a szénégetőkhöz: a carbonara elnevezés onnan ered, hogy a frissen őrölt bors a szénporhoz volt hasonlatos a krémes, fehér szószon. Talán mindegy is, hogy mi az igazság, amíg 10 perc alatt elkészíthetjük az egyik legfinomabb olasz tésztát.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit bő sós vízben al dentére főzzük.
  2. Közben a bacont csíkokra vágjuk, és kis lángon zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk.
  3. Keverjük össze a tojássárgáját a pecorino sajttal, és adjunk hozzá két kanál tésztafőzővizet.
  4. Az al dentére főtt tésztát szűrjük le, és adjuk hozzá a baconhöz.
  5. Forgassuk át, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és tegyünk hozzá még egy evőkanál főzővizet, hogy megfelelően krémes állagot érjünk el.
  6. Tálaláskor pecorinoval megszórjuk, és frissen őrölt borsot szórunk rá.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 420
elküldve: 8
receptkönyvben: 429
elkészítve: 36/41
Facebookon megjelent: 4

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spagetti szénégető módra, spagetti carbonara, carbonara tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ficasso
ficasso Fri, 2019-04-12 21:26

Kár, hogy rántottás tésztának tűnik, de legalább tejszín nincs benne.

650
spagetti tészta 370 g
bacon 140 g
tojássárgája 4 db
pecorino sajt 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint