Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Carbonara Ducika módra

Carbonara Ducika módra
Carbonara Ducika módra
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bátran ajánlom mindenkinek, isteni finom! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én tálaláskor egy evőkanál tejföllel díszítettem, és trappista sajttal szórtam meg a tetejét! Bármi kérdésetek van, szívesen segítek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az edényt alacsony lángon felrakjuk, és a margarint olvasztani kezdjük.
  2. Közben kockára vágjuk a gépsonkát, majd a margarinon enyhén pirítani kezdjük, majd amikor majdnem teljesen kész, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Erre ügyelve, mert megég a fokhagyma, alacsonyabb lángon megdinszteljük a sonkával.
  3. Eközben a tojást egy edényben, kézi habverővel felverjük, ebbe belerakva a fehér borsot, sót és lisztet. Jól elkeverjük, és közben hozzáadagoljuk a főzőtejszínt. Apróra vágjuk a fél csokor petrezselymet, és ezt is a tejszínhez keverjük. Ha ez elkészült, ráöntjük a sonkára, majd sűrű kevergetés mellett, sűrűsödésig főzzük.
  4. Amint elérte a sűrű állapotot, hozzáöntjük a 2 deci tejet, jól elkeverjük, és elkészült az isteni carbonara. :)
  5. Mindezekkel egyidejűleg egy nagyobb edénybe vizet teszünk fel. Amikor felforrt, adunk hozzá egy teáskanál sót és 2 evőkanál olajat, majd beletesszük a spagetti tésztát, és készre főzzük. Tésztától függ, mennyi ideig, de általában 20 perc. Amint elkészül leszűrjük. Összekeverve, vagy csak rá szedve tálaljuk. :) Reszelt sajttal megszórjuk és elkészült. :) Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 120 969
elküldve: 10
receptkönyvben: 325
elkészítve: 35/35
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ducika44

Mióta szakács: 2015.11.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szénégető tészta, carbonara másként

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bagolybubó
Bagolybubó Wed, 2020-05-06 21:18

Ma először készítettem igazi "tojásos" carbonara spgettit! NAGYON FINOM LETT!!! :)) Mindenkinek szívből ajánlom ezt a receptet! :))

D_Alexandra
D_Alexandra Tue, 2018-09-11 15:47

Kedves Ducika44!
Szerintem ez a legjobb carbonara recept, én nem változtattam rajta semmit! :) Nincs az a mennyiség ami ne fogyna el belőle. Anyukám sosem csinált ilyet, így apukámnak ez újdonságnak számít, amiket fenntartással kezel, ebből "csak az íze miatt" egyből lecsúszik két nagy tányérral is! :D Előtte csak a Knorr-os gyors verziót készítettem el otthon, de nem szeretnék ilyen kaja porokat használni, és ez nagyon hasonlít annak az ízére. Köszönjük! :)

Kicsikrisz17
Kicsikrisz17 Mon, 2018-02-12 17:30

Kedves Ducika44!
Először csináltam spagetti carbonara-t, most szombaton ebédre csináltam meg a családnak a receptedet! Hát mit ne mondjak, isteni fincsi volt, még jó párszor el fogom készíteni! :) Talán 1 teáskanál só helyett 2 raktam bele, de semmi több! :)
Üdv
Kriszti

acsa17
acsa17 Sun, 2017-01-08 14:40

Kedves Ducika44!
Én is pont ma készítettem el az Isteni finom receptedet!
Mint kIscunI, én is pontosan annyit változtattam a recepteden, 1 gerezd fokhagymával többet tettem bele :-)
Köszönöm szépen! Recept elmentve, és biztos, hogy nem utoljára készítettem ;-)

kiscuni
kiscuni Sun, 2017-01-08 14:29

Kedves Ducika44!
Elkészítettem a receptedet, és hát mit ne mondjak, pont olyan amilyenre vágytam már régóta. Egyszer régen ettem valahol, és azóta keresem ezt az ízvilágot! És lám megleltem, :-)
Az arányokon nem változtattam, csak 1 gerezd fokival tettem bele többet.
Isteni finom, köszönöm szépen!
Üdv
Évi

1179
főzőtejszín 500 ml
tojás 2 db
finomliszt 1 púpozott ek
gépsonka 30 dkg
tej 2 dl
petrezselyem 1 csokor
margarin 3 dkg
fehér bors 1 kávéskanál
1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
spagetti tészta 500 g
1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
trappista sajt 20 dkg
tejföl 2 dl