Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Carbonara ínyenc módra

Carbonara ínyenc módra
Carbonara ínyenc módra
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc carbonara variációm a sok közül. Hihetetlenül jó ízt kölcsönöz neki a szarvasgomba.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy habverővel felverjük, majd a reszelt sajtot hozzáadjuk, sózzuk, erőteljesen borsozzuk, és félretesszük.
  2. A tésztát szokás szerint kifőzzük, ne felejtsünk el félretenni a főzővízéből.
  3. Ezalatt a pancettát felkockázzuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, félrehúzzuk, és még melegen hozzákeverjük a tésztát, ezután ráöntjük a tojásos-sajtos masszát, végül a tészta főzővízéből annyit, amennyi szükséges.
  4. A legvégén a hideg vajat jól elkeverjük benne.
  5. Tálaláskor meglocsoljuk a szarvasgombás olajjal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 52 145
elküldve: 4
receptkönyvben: 312
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

carbonara, carbonara spagetti, pancettás carbonara tészta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2015-05-26 08:26

Kedves Mercedes, ha már "eredeti", akkor az legyen PANCETTA... Egy ilyen elírás, meglehetősen hiteltelen tud lenni...
Amúgy pedig, ha már az eredetiségnél tartunk, akkor nem pancetta, hanem guanciale, azaz tokaszalonna kell hozzá, de ez tényleg csak részletkérdés...

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2015-05-26 08:44

Kedves Kornél!
Köszönjük szépen a roppant hasznos hozzászólásodat.
Én egy igazi olasztól ismerem a Carbonara receptjét,ha Te másképp tudod nyugodtan feltöltheted az oldaladra.
Jujj,egy válaszban elírtam egy H betűt,azt a mindenit,most biztos senki nem értette,hogy milyen alapanyagról van szó igaz?!
Gyorsan írok is a hozzászólónak,hogy nehogy panchettát vegyen pancetta helyett :)

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2015-05-26 10:50

Kedves Mercedes, én nyugodt vagyok, mint a hal, a Carbonara recept pedig már rég fent van az oldalamon, nem szükséges újból feltöltenem. Nem ártana bizonyosságot szerezni, mielőtt tanácsokat adnál... Másrészt a kritikát viselni kell, a hibákból pedig okulni, az irónikus válasz helyett...

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2015-05-26 11:02

Hát még én milyen nyugodt vagyok....
Elfogadom az építő kritikákat,de ez a közelében sem volt,azt meg pláne én döntöm el,hogy kitől,viszont a rosszindulató fröcsögést nem szeretem.
Helyesírási hibáért meg nem fogok bocsánatot kérni,főképp nem tőled :)

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2015-05-26 11:05

Ha már a rosszindulatnál tartunk: egyrészt felesleges személyeskedned, mert nem ismersz, másrészről nem vagy választási helyzetben, hogy kitől fogadsz el kritikát, miután ez egy közösségi oldal, nem pedig a saját blogod. Ki-ki szuverén jogon azt fűz hozzá kommentben, amit csak akar, a többség pedig majd eldönti, hogy helytálló, vagy sem. Ha neked nem gáz az elírás, tudod mit? Nekem sem! Én kérek elnézést... :P

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-04-28 10:58

Kedves Mercedes!

Ez nagyon fantasztikus recept, köszönöm :D , azt rég hallottam, hogy a tejszínt azt el kell felejteni, az csak egy európai, vagy bárminő kitalálás hozzá, - végre egy oly recept, ami a tényleges carbonara, hogy én ennek hogy örülök!!! :D
Köszönöm szépen.:)
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2013-05-01 11:22

Kedves Eva!En tejszint sosem hasznalok hozza.A lenyege,hogy eredeti panchettaval dolgozzunk,es jo minösegü parmezan/pecorino sajttal.Es amiert meg jobban szeretjük,az az,hogy hihetetlen gyorsan elkeszül,es szamunkra laktato is nagyon.
Szep napot kivanok!
üdv:Merci

703
spagetti tészta 40 dkg
tojás 4 db
tojássárgája 2 db
pancetta 10 dkg
vaj 0.5 ek
olívaolaj 4 teáskanál
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint