Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Carbonara Penne

Carbonara Penne
Carbonara Penne
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom recept! Páromnak készítettem el először; hát nagy sikerem volt vele..;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pennét a szokásos módon kifőzzük.
  2. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a bacont is, ha teszünk hozzá; a fokhagymát lereszeljük.
  3. Olajon megpirítjuk a sonkát/bacont, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk. Ezután félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a főzőtejszínt. Feltétlen 20%-os tejszín legyen, mert különben túl híg lesz a szósz.
  4. Hozzáadjuk a két tojás sárgáját, ízlés szerint sót, a fehér borsot és az oreganó felét, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzhelyre, és kis lángon főzni kezdjük.
  5. Kb. 10 perc főzés után adjuk hozzá az oregano másik felét, s újabb 10 percig főzzük.
  6. Majd adjuk hozzá a natúr krémsajtot, és további 5 percig együtt főzzük. Majd a pennével tálaljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 51 309
elküldve: 4
receptkönyvben: 212
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Hercegnőő

Mióta szakács: 2014.04.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-sonkás tészta, carbonara pennével, penne szénégető módra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildiko1007
ildiko1007 Tue, 2016-01-26 19:08

a legeslegjobb,csak ezt készítem,és imádjuk.
köszönöm ezt a fantasztikus receptet.
ildi

903
gépsonka 20 dkg
krémsajt 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
tojássárgája 2 db
oregánó 1 ek
fehér bors 1 kk
napraforgó olaj 2 teáskanál
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
penne 50 dkg
főzőtejszín 5 dl