Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Carbonara rakott krumpli

Carbonara rakott krumpli
Carbonara rakott krumpli
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát ez nem egy kifejezetten bármilyen diétának megfelelő étel, de írtó egyszerű és kevés hozzávaló kell, hiszen természetesen nem feltétel a kecskesajt, a joghurt, és a mozzarella, sőt ezt meg változatosabban is biztos el lehet készíteni, de nekem most ez ihletődött, meghozzá egy itteni paradicsomos rakott krumpli receptből.
Szóval ezt akkor carbnarás rakott krumplinak nevezném.
Fehérjét eszünk itt szénhidráttal, és zsíros krémsajttal .Én ezt olyan éjfél körül ettem, szóval ettől nem leszünk karcsúbbak, csak maximum boldogabbak.

hozzávalók / 4 adag

  • 4-6 nagy szem krumpli
  • 1/2 kg darált hús (marha/ sertés/ pulyka)
  • 2 mozzarella-golyó
  • Carbonara-alap (tasakos-por, vagy dobozos-félkész)
  • 1 kis pohár tejföl vagy joghurt
  • krémsajt (pl. Philadelphia)
  • kecskesajt
  • 1 fej hagyma

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a krumplit, felszeleteljük rakott krumplinak valóra, feltesszük főni sós vízben, amíg félpuha nem lesz. Nem szabad teljesen puhára, hiszen még sütni fogjuk!
  2. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
  3. Olajon hagymát pirítunk, beletesszük a darált húst, megpirítjuk.
  4. A carbonarát összekeverjük a joghurttal/ tejföllel és a krémsajttal, majd a húsra öntjük, aztán együtt főzzük.
  5. Idővel beleteszünk egy kis sajtot, kecskesajtot, (az elejétől számolva) 10 perc múlva kész is.
  6. A krumplival kirakjuk a tepsi alját, ráöntjük a hús felét, megint krumpli, és megint hús, a teteje legyen vegyesen.  
  7. Sütőbe tesszük, kb. 30 percre. Ebből 20 perc fóliával, majd levesszük a fóliát, rászeleteljük a mozzarellát, visszatoljuk 10 percre, és voilá. 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: ..34x24x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 346
elküldve: 2
receptkönyvben: 286
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

icsku

Mióta szakács: 2010.07.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott carbonarás krumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Icsike
icsku / Icsike Sun, 2010-08-29 12:05

Ennek en folottébb orulok!!! Meg nem volt ilyen fajta sikerelmenyem fozes-publikalas teren, szoval koszonom az elso commentemet akkor, es tenyleg nagyon fincsi a leginkabb magyar szájaknak:)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2010-08-27 14:24

Szuia icsku!
Ez a rakott krumpli olyan gusztának tűnik a leírás alapján, hogy bár én nem kedvelem a főtt krumplit, ezt mégis nagyon szívesen megkóstolnám. :-)
Üdv:"makkermanó"