Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Casatiello

Casatiello
Casatiello
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit szólnál egy instant szendvicshez? Amit nem kell kenegetni, nem potyognak belőle az alkatrészek és csomagolni sem bonyolult (főleg ha muffinformát használsz)? Ízre sem az unalmas kenyér, hanem gazdagabb. Mondjuk, mint egy sós panettone vagy unokatestvére a briós...
Most csukd be a szemed és képzeld el a brióst a kedvenc szalámiddal és sajtoddal egybesütve. Ha nem nyeltél egy nagyot, kiestél a játékból!
Ha igen, itt a recept.

hozzávalók / 6 adag

A kovászhoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovász hozzávalóit összekeverjük és egy órán keresztül állni hagyjuk.
  2. Közben felkockázzuk a sajtot, és előpirítjuk a szalámit (nálunk most a borsos a nyerő).
  3. A kovászhoz adjuk a lisztet, a sót, cukrot, a tojásokat és kissé összedolgozzuk, hogy egybeálljon. 10 percet pihentetjük.
  4. Ezek után négy adagban beledolgoztatjuk a vajat is a robotgéppel és úgy 12 percen keresztül dagasztjuk. (A végén még adnom kellett hozzá egy kis lisztet, hogy elváljon a tál falától.)
  5. Selymes és rugalmas tésztát kapunk, melyhez már kézzel keverjük a szalámikockákat és a sajtot (ma ementáli és füstölt sajt került bele vegyesen).
  6. Kiolajozott tálban 90 percig kelesztjük.
  7. Közben kibélelünk sütőpapírral egy tortaformát, és az oldalára is szerkesztünk egy csíkot, mintha panettonét szeretnék sütni. (Ha ez bonyolultan hangzik, akkor alaposan kivajazott és lisztezett muffin formát ajánlanék, amit félig kell csak megtölteni és a későbbi szeletelés gondját is megspórolja az ember lánya...)
  8. A megkelt tésztából golyót formálunk és a formába tesszük. Addig hagyjuk kelni, míg egy tetejéig nem ér. Sőt egy kicsit azon túl is.
  9. Ekkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra és 20 percen keresztül sütjük, majd mérsékeljük a hőt és 165 fokon sütjük aranybarnára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 098
elküldve: 0
receptkönyvben: 220
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-09-25 12:17

Szia Ancsi!

Én fél adagot készítettem csak, az biztos belefér a muffinformába. Nem is csinálnék nagyobb adagot, mert ez bizony csak frissen jó. (Max másnap el kell, hogy fogyjon)
Még soha nem próbáltam ilyen tésztát fagyasztani, elvileg nem árthat neki.
A mérőpoharam (bolti) 250 ml-nek ad meg egy poharat.
Minden receptemre ez vonatkozik.
Sok sikert!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-09-23 16:13

Szia Pákosztos cica!
Én bizony nyeltem egy nagyot a recept olvasása közben :), holnap szeretném is elkészíteni. De a mennyiségekkel mindig bajban vagyok. 1 pohár kb hány dkg-nak felel meg?
Véleményed szerint 12 db-os muffin forma használata során nem fog sok tészta kimaradni? (Hiszen csak félig szabad megtölteni a formákat.) Vagy a maradék lefagyasztható?
Előre is köszönöm a válaszadást!

769
kenyérliszt BL80 0.5 bögre
instant élesztő 0.5 tasak
tej 1 dl
kenyérliszt BL80 3.5 bögre
1 tk
cukor 1 ek
tojás 2 db
vaj 160 g
ementáli sajt 80 g
füstölt sajt 80 g
szalámi 100 g