Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Casino tojás alaprecept és változatai

Casino tojás alaprecept és változatai
Casino tojás alaprecept és változatai
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szóval húsvétra nálunk kaszinótojás (is) volt. "Nálunk"... mivel, hogy én nem tudtam hazamenni. Apukám büszkén küldte a képeket a remekműről, mert hogy az ő keze által született a finomság. Mivel már nem először készítette, fájt is a szívem, mert tudtam, hogy miből maradok ki. Egyből kértem is receptet. 

Az elhagyható alapanyagok közül SEMMI nem elhagyható, csak cserélhető. Így például apukám kaliforniai paprikával, párizsival, lilahagymával készítette (és eszébe se jutott volna avokádóval szelídíteni a krémet!). Én is csak kinyitottam a hűtőt, aztán beleszeltem, amit ott találtam. Az alaprecept hosszú kísérletezés eredménye, szerintem tökéletes, főleg mivel mindig más, attól függően, hogy mit tartalmaz a tojáskrém.

Kiváló étel vendégségbe, mert látványos, nagyon finom, egyszerű, már előző nap összedobható. Mindenkinek jó kísérletezést kívánok az alapanyagokkal és jó étvágyat! Szerintem elronthatatlan! :) 

hozzávalók / 4 adag

Tojás

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tojás

  1. Első lépésként el kell olvasni a recepthez tartozó "storyt". Miközben olvasunk, hideg vízbe tesszük a tojásokat, és elkezdjük forralni (forrástól számított 15 percig főzzük őket). Ha végeztünk az olvasással, kinyitjuk a hűtőt, és kiválasztjuk azokat az alapanyagokat, amiket fel szeretnénk használni, vagy az "elhagyható" szóval jellemzett alapanyagokat előkészítjük, és apróra daraboljuk.
  2. A keményre főtt tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, kiszedjük a tojássárgáját, vigyázva, hogy a fehérjét ne törjük meg, és az üres fehérjéket egy jénai üvegtál fedőjébe fektetjük egymás mellé, míg a sárgáját egy keverőtálba tesszük.
  3. A sárgáját összetörjük egy villával, mustárt nyomunk hozzá, beletörjük a fél avokádót, vagy hozzákanalazunk pár ek lágy margarint. Addig nyomkodjuk a villánkkal a keveréket, amíg az nem lesz könnyű, egyenletes. Majd sózzuk ízlés szerint. (Az avokádó zöld színétől NEM IJEDÜNK MEG!, mert nem fog a végeredménykor látszódni!)
  4. Hozzákeverjük az apróra szelt alapanyagokat a tojásos masszához (az én esetemben petrezselyem, snidling, paradicsom, főtt virsli, sajt). Fűszerezzük bátran! Ha esetleg félősek vagyunk, mert még soha nem kóstoltunk hasonló fűszereket, először hozzáadunk fél-fél evőkanálnyi curry és szerecsendió port, valamint egy fél teáskanálnyi gyömbérport. Aki ismeri ezeket az ízeket, és szereti is őket, nyugodtan dolgozhat egyből dupla mennyiséggel.
  5. Egy kiskanállal belelapítunk a masszából a tojássárga hiányzó helyére, majd rápúpozunk a keverékből. Ha végeztünk és még mindig maradt, próbáljuk eloszlatni egyenletesen, vagy csak jó ízzel együk meg :)

Szósz

  1. Nagyon egyszerű: Összekeverjük az alapanyagokat, sózzuk, borsozzuk, óvatosan fűszerezzük, és nagyon fincsi szószt kapunk :)
  2. A mártást csak közvetlenül tálalás előtt adjuk a tojáshoz! Rá is kanalazhatjuk a képen látható módon, vagy kicsit szebb, ha először ezt öntjük a jénaiba, majd ráhelyezzük a tojásokat.
  3. Friss zöldfűszerekkel hintve tálaljuk!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 524
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csanna

Mióta szakács: 2012.06.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kategória: tapas
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kaszinó tojás, húsvéti kaszinó tojás, töltött tojás, kreatív tojáskák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Face
Face Fri, 2015-04-03 14:03

Fél evőkanálnyi szerecsendió nem túl sok?

687
tojás 10 db
mustár 3 ek
avokádó 0.5 db
curry por 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 10 db
virsli 5 dkg
sajt 5 dkg
snidling 40 szál
majonéz 10 ek
tejföl 3.5 dl
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
citromlé 2 ek
méz 3 ek