Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cassoulet Katharosz konyhájából

Cassoulet Katharosz konyhájából
Cassoulet Katharosz konyhájából
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cassoulet eredeti, egyszerű francia paraszti egytálétel volt. A főzőedényről kapta a nevét, amiben készült az étel, azóta nagyon sok változata létezik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, majd másnap kb fél liter vízben, kevés sóval, 1 darab babérlevéllel 20 percig előfőzzük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk, és előkészítjük az alapanyagokat.
  2. A szalonnát, kolbászt, répát, pórét nagyobb, tetszetősebb darabokra, a csirkecombokat 3 felé, a sertéshúst kockára vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben zsírt hevítünk, elősütjük benne a szalonnát, kiszedjük egy tányérra, és a kolbászokat is átsütjük és kiszedjük. Ezután jöhetnek a csirkedarabok, ugyanígy járunk el vele.
  4. Ezután a visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rádobjuk a sertéshúst, és kevergetve fehéredésig sütjük, belekeverjük a sűrített paradicsomot, majd mehet bele a répa és a póré is. Végül az összes elősütött alapanyagot hozzáadjuk, a babot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a fűszernövényeket, zúzott fokhagymát, és összeforgatjuk.
  5. A beáztatott tálat zsírral kikenjük, beleöntjük a húsos-babos keveréket, hozzáadjuk a bort, ha kell még, kevés vizet, a folyadéknak látszódnia kell, rászórjuk a zsemlemorzsát, majd ráhelyezzük a rozmaring ágat, és lefedjük a római tálat.
  6. Hideg sütőben 200 fokon kb. 1,5-2 óra alatt megpároljuk, de kb. egy óra múlva ellenőrizzük a folyadékot rajta, ha szükséges, pótoljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 847
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
459 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyszerű francia paraszti egytálétel, csirkés babos egytálétel, kolbászos csirkecombos bab római tálban, francia babos tál, francia egytál

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin Rozalia
Katalin Rozalia Fri, 2017-06-02 07:53

Elkészítettem már néhányszor, nagyon finom, kiadós. Nagyon imádjuk a párommal. Köszönöm.

1185
sertéshús 50 dkg
csirkecomb 2 db
füstölt szalonna 10 dkg
parasztkolbász 25 dkg
fehérbab 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 3 közepes db
póréhagyma 0.5 db
vörösbor 2 dl
sűrített paradicsom 5 dkg
babérlevél 3 db
rozmaring 1 szál
kakukkfű 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
libazsír 2 ek
víz 3 dl