Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Castagnaccio-a toszkán gesztenyeliszt torta

Castagnaccio-a toszkán gesztenyeliszt torta
Castagnaccio-a toszkán gesztenyeliszt torta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledik az időpont, hogy indulok Toszkánába a főzőkurzusra, s úgy látszik, ez az izgalom már áttevődött a konyhámba is :-D.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyeliszthez hideg vizet csorgatunk annyit, hogy az állaga olyan legyen, mint a tejszín. Majd beletesszük az olajat, sót, fenyőmagot és rozmaringlevelet, s elkeverjük benne.
  2. Egy kiolajozott tortaformába tesszük, s előmelegített sütőben addig sütjük, amíg úgy nem néz ki, mint a csokitorta.
  3. A ricottát összekeverjük a cukorral, a sütemény tetejére tesszük, majd pirított dióval megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 298
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyeliszt torta, ricottás torta, fenyőmagos-diós torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-08-25 23:04

Visszajaró vendég lesz nálunk ez a torta... Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Több vizet tettem bele én is, de a leírasban nagyon hasznosnak találtam, hogy említetted " tejszín állagú" kell legyen. Sokszor a frissen őrölt liszt több nedvességet szív fel.

fukung
fukung Sun, 2012-11-11 16:34

szia,
nagyon megtetszett a recepted, el is készítettem, de egy-két ponton elbizonytalanodtam...pl. nekem a 0,5 dl víz rettentő kevésnek bizonyult, pedig fele annyi lisztből készítettem a sütit...aztán sütés után, ami elég sok idő volt, még mindig nem akart sülni a tészta belseje...olyan gesztenye pűré állagú maradt belül..ez normális? :)
előre is köszi
üdv.

RozmaringandCsokoládé
Rozmaring&Csokoládé / RozmaringandCsokoládé Sun, 2012-11-11 17:05

Szia Fukung,
Először is, köszönöm, hogy megtetszett a recept és elkészítetted!
A 0,5 dl víz azért nem kevés, mert ha beleöntöd a lisztbe és még az olajat is hozzá adod, akkor olyan híg nokedli jellegűnek kell lennie. De természetesen, ha neked kicsivel több vizet vesz fel, az nem probléma, de egészen biztos, hogy pl. 1 dl víz már sok lesz bele.
Sütés. Maga a sütemény állaga olyan "gumis" lesz, tehát nem a nálunk megszokott száraz, mint pl. a piskótatészta. A gesztenyepüré állag tehát szerintem normális, remélem, egyféle gesztenyepürére gondolunk. De szerintem úgy jó, mert ahogy említettem is fent, olyan "gumis" állagú, én inkább így mondanám. Ugyanis, ezt a sütit el kell harapni, nem omlik a szájában az embernek.
Remélem, tudtam segíteni!

fukung
fukung Mon, 2012-11-12 12:13

Szia,
nagyon köszönöm, hogy válaszoltál:) még csak most kezdem a gm lisztekkel való ismerkedést, ezért minden infó számít!!:)
Én jóval több vizet adtam hozzá, többet mint 1 dl-t, az biztos, mert nagyon messze állt a nokedli jellegtől..:((( így talán értem, miért nem lett jó a sütim..ugyanis nem volt sem gumis, sem harapható...az enyém omlott, illetve porzott, mint a g.pűré, amikor reszelni kezdjük kiolvasztás után..tudod..na sebaj, majd legközelebb!! :)
köszi még egyszer!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-05-08 20:38

Remélem, hogy sok csodás finomságos recepttel lepsz meg itt minket.
Részemről várom:-))
Jó utat, jó időt és nagyon jó és minél több tanulást kívánok! :-)))
Éva-Anyóca

439
gesztenyeliszt 50 dkg
1 tk
víz 0.5 dl
olívaolaj 1 ek
fenyőmag 4 dkg
rozmaring 2 teáskanál
ricotta 25 dkg
cukor 1 ek
dió 1 marék
napraforgó olaj 1 teáskanál