Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Castagnole

Castagnole
Castagnole
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a fánkokat, és nem csak farsang idején. Noha a fánk maga nem fogyókúrás recept általában, mégis nehéz ellenállni neki. Ezt az olasz fánkot csak ajánlani tudom, mert gyorsan, könnyen el lehet készíteni, hiszen nem igényel kelesztést. Ami még az előnyére válik, hogy nem szívja meg magát olajjal!!

hozzávalók / 5 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit szobahőmérsékleten hagyunk pihenni 20-30 percig.
  2. Egy magas falú lábosba olajat melegítünk.
  3. Amíg forrósodik az olaj, addig lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, amit ujjnyi széles vastag csíkokra vágunk. A csíkokat felkockázzuk, amikből pici golyókat formázunk.
  4. A golyócskákat a forró olajban aranybarnára sütjük, majd szűrőben szedjük.
  5. Tálaláskor fahéjas vagy vaníliás cukorral szórva kínáljuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 590
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 2

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz fánk, könnyű fánk, olasz minifánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

608
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
cukor 5 dkg
vaj 7 dkg
tojás 2 db
rum 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 5 ek