Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cato sajtos lepénykenyere

Cato sajtos lepénykenyere
Cato sajtos lepénykenyere
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Innen származik a recept.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot egy közepes méretű keverőtálba helyezzük, az ujjainkkal összetörjük, míg sima paszta lesz belőle.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és alaposan összegyúrjuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, és újra jól összegyúrjuk. (A tészta meglehetősen ragadós.)
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, melyeket ujjnyi vastag kerek lapokká formázunk.
  4. Mindkét lapra 3-3 babérlevelet helyezünk, kikent tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben átsütjük őket.
  5. A kenyereket kivesszük, tetejüket megkenjük mézzel, és hagyjuk őket kihűlni.
  6. Tálalás előtt a babérleveleket eltávolítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 416
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: török
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

fetás lepény, feta sajtos kenyérlepény, fetás-mézes lepénykenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ejiku
Maria. / ejiku Wed, 2010-09-29 16:20

Szia elifi!
Let igen,lehet nem.Nem állíttom 100%-san hogy Torok.Nem tudom.de nekem akkor is ízlett.Maria

563
feta sajt 20 dkg
finomliszt 75 g
tojás 1 db
babérlevél 6 db
méz 2 ek
vaj 1 ek